NAROČNIK 300-KILOGRAMSKE POŠILJKE HEROINA ZAVRAČA KRIVDO: En osumljenec še vedno na begu

Kronika

Eden od obtožencev za tihotapljenje več kot 300 kilogramov heroina, ki so ga lani zasegli v Luki Koper, Sirec Aleksander Vettorazzi, na predobravnavnem naroku na koprskem okrožnem sodišču ni priznal krivde, poroča Delo. Krivdo sta že zanikala tudi dva soobtožena, medtem ko je eden še vedno na begu.

Sirec naj bi bil, sodeč po očitkih iz obtožnice, naročnik blaga iz Irana, med katerim so policisti zasegli več kot 300 kilogramov heroina. Drugi obtoženci so Aris Alibašić, Gregor Setnikar in Enis Kočan. Tako kot Vettorazzi sta prva dva krivdo zanikala, medtem ko je Kočan še vedno na begu, poroča Delo.

Šlo je sicer za enega največjih zasegov prepovedanih drog v zadnjih 20 letih, ko so aprila lani cariniki med pregledom zabojnika v Luki Koper med 20 tonami lepila za keramiko odkrili 25 PVC vrečk. V njih je bil heroin izredne čistosti, s katerim bi lahko obtoženi zaslužili od 30 do 50 milijonov evrov.

Naročnik pošiljke je bilo podjetje omenjenega Sirca, ki se ukvarja s prodajo keramike, preostali trije obtoženci pa naj bi bili zadolženi za prevoz droge, ki naj bi bila po predvidevanjih policije namenjena v druge države EU.

Kdaj se bo začelo sojenje začelo, še ni znano.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija