NA SKUPŠČINI ZZZS O DOSTOPNOSTI DO ZDRAVNIKA: Povabili so tudi predsednika vlade, a se razprave ne bo udeležil

Slovenija

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo dopoldne razpravljala o dostopnosti do zdravnika. Izredne seje se bo na povabilo članov skupščine udeležila ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. Na sejo so člani povabili tudi predsednika vlade Roberta Goloba, ki pa je svojo udeležbo opravičil.

Skupščina ZZZS je na seji 18. januarja namreč med drugim sprejela sklep o sklicu seje o dostopnosti do zdravstvenih storitev in čakalnih dobah. Kot je takrat za medije napovedal predsednik skupščine Drago Delalut, bodo na sejo povabili ministrico Prevolnik Rupel, pa tudi predsednika vlade Roberta Goloba.

Na vprašanje, kakšna so pričakovanja do ministrice in premierja, je odgovoril, da velika. Delalut je poudaril, da si želijo normalnih razmer zdravstvu, ob tem pa je zavrnil kritike, da je za vse slabe razmere kriv ZZZS. "Vsi deležniki v tem procesu morajo stopiti skupaj in zagotoviti, da bodo ljudje čim prej prišli do svojega zdravnika in da bi se čim prej pozdravili in prišli nazaj na delovno mesto," je dejal.

Po izredni seji bo sledila še redna seja skupščine zavoda, na kateri bodo člani med drugim obravnavali informacije o poslovanju v letu 2023, delovno uspešnost generalne direktorice ZZZS Tatjane Mlakar za leto 2022 ter poročilo o delu upravnega odbora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija