NA SEVERNEM PRIMORSKEM TOLKLA MOČNA TOČA: Samo danes zjutraj več kot 200 klicev občanov, ki potrebujejo pomoč (FOTO)

Slovenija

Ponedeljkovo večerno neurje je močno prizadelo Severno Primorsko. Padala je debela toča, ki je poškodovala strehe, okna in avtomobile predvsem v občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko. Močan veter je ruval drevesa in odkrival strehe na širšem območju Goriške, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite Samo Kosmač.

[VREMENSKO OBVESTILO] ℹ️ Erik pošilja sliko toče, ki je klestila na območju Nove Gorice. Burno vremensko dogajanje...

Objavil/a infoPot dne Ponedeljek, 24. julij 2023

"Po zadnjih podatkih je toča poškodovala veliko streh, razbijala strešna okna in poškodovala tudi veliko avtomobilov. Veliko je bilo tudi podrtega drevja in poškodovane infrastrukture. Potem se je neurje premaknilo na ajdovsko področje, kjer tudi poročajo o odkritih in poškodovanih strehah na stanovanjskih in gospodarskih poslopjih v naseljih Erzelj in Gozd," je povedal Kosmač.

V centru za obveščanje so samo danes zjutraj prejeli več kot 200 klicev občanov, ki so potrebovali pomoč. Vendar celotne slike še nimajo, saj se bo prava škoda pokazala šele čez dan.

⚠️ Nova Gorica in okolica To je zelo intenzivno! Močna nevihta se bo hitro pomaknila proti osrednjem delu države. Ne...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 24. julij 2023

Že od ponedeljka zvečer so na delu vse razpoložljive gasilske enote, ki pomagajo ljudem pri pokrivanju streh, da ne bi ob dežju prihajalo do še večje škode. 

Zaradi močnega neurja ponoči in danes zjutraj je prišlo do prekinitev dobave električne energije na nekaterih območjih, so sporočili iz družbe Elektro Primorska. Trenutno je brez električne energije okrog 6000 odjemalcev, največ na območju Tolminske, Idrijskega, Cerkljanskega, Kanalskega, Goriške in Goriških Brd.

Večinoma je do prekinitev prišlo zaradi podrtega drevja na daljnovode in potrganih žic. Vse njihove ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje.

Gasilci so med drugim sodelovali pri evakuaciji otrok iz kampa Lepena v Bovcu, so danes sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija