NOČNO BESNENJE NARAVE: Veter podiral drevje, strele netile požare, na bovškem evakuirali otroke (FOTO)

Slovenija

Neurje z močnim vetrom in točo je ponoči iznad Italije zajelo območja regijskih centrov za obveščanje Celje, Ljubljana, Nova Gorica, Maribor, Kranj, Postojna in Slovenj Gradec. Največ težav je bilo na celjskem. Gasilci so med drugim sodelovali pri evakuaciji otrok iz kampa Lepena v Bovcu, so danes sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Supercelična nevihta nad Vipavo. Foto: Neurje.si

Po do sedaj zbranih podatkih so zabeležili 157 dogodkov, največ na območju regijskega centra za obveščanje Celje, in sicer 76 dogodkov, 34 na območju Ljubljane, 29 na območju Nove Gorice, po štiri na območjih regijskih centrov Maribor, Postojna in Kranj ter tri na območju Slovenj Gradca.

Močan dež in veter ter toča so podirali drevesa, telekomunikacijske drogove in napeljave, odkrivali strehe, meteorne vode so poplavljale objekte, pojavilo se je tudi nekaj plazov.

Toča pri Postojni. Foto: Neurje.si

Na terenu je 70 gasilskih enot

Gasilci odstranjujejo drevesa z lokacij, kjer ogrožajo objekte ali prometno infrastrukturo, pokrivajo poškodovane strehe, črpajo meteorno vodo, sodelovali so pri evakuaciji otrok iz kampa Lepena v Bovcu. Strele pa so zanetile požar kurilnice v Vogrskem, nadstreška ob stanovanjskem objektu v naselju Varoš v občini Makole in požar gospodarskega poslopja v Spodnjem Gruškovju v občini Slovenska Bistrica.

[VREMENSKO OBVESTILO] ℹ️ Erik pošilja sliko toče, ki je klestila na območju Nove Gorice. Burno vremensko dogajanje...

Objavil/a infoPot dne Ponedeljek, 24. julij 2023

Agencija RS za okolje (Arso) je tudi za danes izdala oranžno opozorilo zaradi velike verjetnostni neurij za celotno Slovenijo. V severnem delu države se bodo čez dan nadaljevali nalivi, v južni polovici pa je popoldne lokalno verjetnost debelejše toče. Na Arsu ob tem ne izključujejo možnosti razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija