MINISTER USLIŠAL PREDLOG: Obalnim dijakom dodelili dodaten šolski avtobus

Piran

Dijakom Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran, ki prihajajo iz zaledja Kopra, so v začetku šolskega leta dodelili dodaten šolski avtobus, pobudo za uvedbo direktne linije Koper-Izola-Piran pa še proučujejo, je navedel minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer v odgovoru na poslansko pobudo Mateja Tašnerja Vatovca iz Levice.

Na gimnaziji so že več let opozarjali na težave s prevozi. Kot je pred začetkom šolskega leta povedal ravnatelj Borut Butinar, več kot 60 odstotkov dijakov prihaja iz občin Koper in Izola. Letos se je v prvi letnik vpisalo še enkrat toliko otrok kot lani, zato so bili še bolj zaskrbljeni.

Na težavo dijakov iz Mestne občine Koper je opozoril tudi poslanec Tašner Vatovec. Ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek je uradno predlagal uvedbo dodatnega šolskega avtobusa za dijake iz zaledja ter hitrejšo vožnjo med mesti Koper, Izola in Piran v jutranjih urah, saj zdaj avtobus za 19 kilometrov potrebuje približno 45 minut. Odgovor na poslansko pobudo je pripravil minister Kumer.

Kot je zapisal, je bil s 1. septembrom dodeljen dodatni šolski avtobus za dijake iz zaledja Kopra v Piran, v jutranjem času. En avtobus zdaj vozi na relaciji Ankaran-Škofije-Dekani-Piran, drugi pa na relaciji Sv. Anton-Pobegi-Piran.

O pobudi, da bi se jutranji avtobus med Koprom, Izolo in Piranom ustavljal le na glavnih postajah, pa se bodo odločili "takoj, ko bo znano število študentov - vozačev na navedeni liniji", je zapisal minister.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .09. 2023 ob  13: 05
KJE SO ČASI, KO JE VOZILA TROLA MED KOPROM IN PIRANOMM ZJUTRAJ NA VSAKIH 20 MIN,IN JE BILA PRI SOČI ŽE NABITO POLNA GOSTINCEV,MEDICINK,POMORCEV,...
kokodek |  08 .09. 2023 ob  07: 48
zaledje Kopra bi moralo imeti avtobuse na vsako uro cel dan in do polnoči!!! Ravno tako povezava med istrskimi občinami. PIKA. Obvezno za vse poslance in ministre pa bi morala biti vožnja v službo z javnim prometom!!!!