KULINARIČNO POPOTOVANJE POD ZVEZDAMI: Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA

Koper

Poletje je tukaj in prijetno ohlajeni večeri kar kličejo po druženju na prostem. Po uspešnem sobotnem  dogodku Bubble Weekend so v Golden Loggia Koper poskrbeli za ponovno večerno dogajanje v starem mestnem jedru Kopra – to nedeljo, 4. julija, vas vabijo na čisto pravo kulinarično poslastico v okviru dogodka MARISTRA – Gastronomski zakladi Istre in morja.

Slovenska Istra vedno postreže z okusnimi mediteranskimi jedmi, o katerih razmišljamo še dolgo po povratku z dopusta. Če tudi vi spadate v to skupino, vas vabimo, da se podate na nedeljsko kulinarično popotovanje pod zvezdami. Na dogodku bodo sodelovali štirje Masterchef kuharji, ki se bodo vsak s svojo jedjo predstavili v 4-hodnem meniju. Z nakupom kupončka boste lahko degustirali posamezno jed ali pa celotni degustacijski meni, ki bo sestavljen iz:

- hladne predjedi Žiga Gabrovca (brancinov karpači z olivnim oljem),

- tople predjedi Maše Trubačev (sip v vinu s kremno polento),

- glavne jedi Adama Šerca (saltimbocca boškarina in krompirjev pavé s tartufi) ter

- sladice Ane Potočnik (sorbet iz sezonskega sadja s suhim ledom, sadno marmelado in čokoladno zemljo s pinjolami).

Vsaka jed bo pripravljena s sestavinami vrhunskih lokalnih proizvajalcev – brancina Fonda, Barba soli, olivnega olja Lisjak in tartufov Gold Istra, da grlo ne bo suho pa bodo poskrbeli vinarji, destilaterji in pivovarji slovenske Istre. Vse sestavine bo na licu mesta možno tudi kupiti.

Večer na dih jemajoči arhitekturni kulisi bo popoln z glasbeno spremljavo lokalnega tria JazzObala. JazzObala Trio je plod sodelovanja mentorjev kolektiva istoimenskega glasbenega izobraževanja. V okviru dogodka Maristra bodo ob 4-hodnem meniju pripravili 4-hodno glasbeno popotovanje; začeli bodo s swingom, ki mu bodo sledili bossa nova, funk in soul. Postregli ga bodo na trobentini posteljici z basovskim prelivom, posuto z bobnarskim prahom. Z vami bodo Sandi Štor, Simone Lanzi in David Nik Lipovac

JazzObala Trio: Sandi Štor, Simone Lanzi in David Nik Lipovac

Ne zamudite kulinaričnega in glasbenega razvajanja, pridružite se jim v nedeljo, 4. julija, med 19. in 23. uro, na Titovem trgu v Kopru.

"Projekt MARISTRA je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014 – 2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano."

Ker pa v Golden Loggia Koper ne počivajo, vas tudi v soboto, 3. julija, ob 21. uri vabijo na glasbeni večer z duetom Bratov Jurca, ki bosta s svojim starim ciganskim jazzom in moderno pop glasbo poskrbela, da bo staro mestno jedro Kopra dobro prebujeno in pripravljeno na zabavo. Vsi obiskovalci 28. Primorskega Poletnega Festivala so s predložitvijo vstopnice deležni 10-odstotnega popusta na vso ponudbo pijač.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija