KOPRČAN MED NEURJEM PREPREČIL TRAGEDIJO: "Cela je bila že v vodi, tudi z glavo" (VIDEO)

Koper

O tem, kako pomembna je medsebojna solidarnost in pomoč, priča tudi videoposnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. V njem je naključni opazovalec posnel trenutek reševanja starejše občanke v središču Kopra, ki ji je v času neurja spodrsnilo na pragu trgovine, zaradi česar je nemočno obsedela na mestu, ki pa ga je hitro zalivala voda. Samo prisebnosti in hitremu ukrepanju Koprčana Danijela Sertiča se je moč zahvaliti, da ni prišlo do najhujšega.

Nedavno neurje, ki je povzročilo poplavljanje središča Kopra, je bilo tudi preizkušnja vrednot medčloveške pomoči in solidarnosti. Posnetek, objavljen na Facebooku, prikazuje trenutke borbe z naraščajočo vodo, v katero je omahnila starejša občanka. Danijel Sertič ni pomišljal niti trenutek, ko je stekel iz svoje čokoladnice, da bi ji pomagal.

Pri tem ni niti pomislil, da bo njegovo nesebično dejanje posneto. Obiskovalec bližnjega frizerskega salona, ki je snemal svoj avto, kako ga zaliva voda, je s kamero ujel tudi hitro posredovanje Sertiča, ki je med sunki vetra in sredi najhujšega naliva občanko rešil pred najhujšim. Zaradi deroče vode je po vsej verjetnosti izgubila ravnotežje in padla; z glavo je že bila v vodi in nemočno obstala. Prav Sertičeva prisebnost in hitro ukrepanje je preprečilo najhujše.

Danijel Sertič

"Opazil sem gospo ter takoj stekel v pomoč. V posnetku se sliši mene, kako začnem kričati in teči proti ženski. V tem trenutku je avtor posnetka začel snemati mene in hvala mu za to. Naj otroci vidijo, da življenje ni igrica temveč borba," je zapisal Sertič na svojem Facebook profilu. 

Kot nam je povedal, je ravnal povsem avtomatsko; ko je zagledal gospo, je brez razmišljanja stekel čez Prešernov trg, za njim pa je stekla tudi njegova hčerka. V glavi je imel samo misel, da mora pomagati.

"Prijel sem jo in potegnil iz vode. Bila je cela že v vodi, tudi glavo je že imela v vodi. Dvignil sem jo do najvišje stopnice, tako da je bila na varnem. Reševalcev nisem mogel priklicati, a mi je gospa zagotovila, da je z njo vse v redu, zato sem se vrnil v moj poslovni prostor," pripoveduje. 

Dolžen sem razlago glede snemanja videa ter mojega reševanja starejše ženske. Video se je slučajno posnel. Stranka enega lokala je snemala svoj avto, kako ga dež zaliva. V trenutku je gospa izstopila iz bližnjega Mercatorja ter ji je zdrsnilo in je končala na kolenih. Nemočno se je borila z vetrom ter močnim dežjem. Vse bolj je tonila v cca 60 cm vode na trgu. V trenutku je imela že zadnji del glave v vodi. Sekunde so bile pomembne, ker se bojim da bi utonila. V tem trenutku sem z mojim sinom nemočno opazoval, kako nam udira voda v prostor. Opazil sem gospo ter takoj stekel v pomoč. V posnetku se sliši mene, kako začnem kričati in teči proti ženski. V tem trenutku je avtor posnetka začel snemati mene in hvala mu za to. Naj otroci vidijo, da življenje ni igrica temveč borba????????. PROSIM VAS, DA AVTORJA POSNETKA NE OBSOJATE, KER NI OPAZIL PONESREČENKE !! Z gospo je vse u redu. Pomagajmo si !!

Posted by Danijel Sertič on Utorak, 29. avgust 2023.

Sertič se zdaj ukvarja tudi z odpravljanjem škode, ki mu jo je voda povzročila v njegovi čokoladnici, a kot pravi: "To je najmanj, kar se je lahko zgodilo. Pomembno je, da ni bilo kaj hujšega." 

Videoposnetek mu je posredoval znanec, za objavo pa se je odločil zato, da zlasti otroci vidijo, da "ni vse videoigra, ampak je življenje lahko tudi kruto".

Deli novico: