KDO V SV. ANTONU STRELJA MAČKE? Metek v glavo iz neposredne bližine

Koper

Na uredništvo nam je pisala bralka, doma iz okolice Sv. Antona, ki je imela v začetku tedna precej neprijetno izkušnjo. Ker ima rada živali, se jo je še toliko bolj dotaknilo, ko je izvedela, da je bila ena od poškodovanih mačk dejansko ustreljena v glavo s strelom iz neposredne bližine.

Oglasila se nam je bralka, ki ima tudi sama doma nekaj mačk. A v okolici Sv. Antona, kjer živi, divje mačke niso nobena posebnost. "Divje v tem smislu, da so zunaj. Pri nas so njive in gozd. Ko jih hranimo, pa pridejo v bližino hiš in ljudi," pravi domačinka.

Tako je bilo tudi pred nekaj dnevi, ko je hranila svoje mačke, je prišla tudi ena od teh 'divjih'. Ker jo pozna, je opazila, da ima poškodovano glavo in strjeno kri. Želela jo je prijeti, da bi videla, kaj se ji je zgodilo, a se ni pustila ujeti in je zbežala.

Naslednjega dne, ko je spet hranila mačke, je prišla še druga od teh 'divjih', ki jih sicer pozna. Tudi ta je imela poškodovano glavo in strjeno kri, a se je za razliko od mačke dan prej, pustila prijeti. Odpeljala jo je k veterinarju, ki je ugotovil, da je žival dobila strel v glavo iz neposredne bližine, najverjetneje iz zračne puške.

"Vse kaže, da nekdo zvabi mačke s hrano, da pridejo k njemu, nato pa jih strelja," je povedala ogorčena bralka.

O vsem skupaj so obvestili koprsko zavetišče za živali, na policijo pa vsaj zaenkrat niso dali prijave. "Ne vemo, kaj policisti v takem primeru lahko naredijo, saj ne vemo in niti ne sumimo, kdo bi lahko to počel," je še pojasnila. Apelira pa na vse domačine in druge občane, ki bi o tem karkoli vedeli ali imeli kakršnokoli informacijo, da o tem obvestijo naše uredništvo. Sama namreč želi ostati anonimna.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija