KDAJ BODO V KOPRU PRIŽGALI LUČKE? Na občini za december pripravljajo pester program

Koper

V nedeljo, 6. decembra, bo tudi v Kopru zažarela praznična svetlobna okrasitev mesta, z njo pa tudi čas Fantazime. Tradicionalnega prižiga luči letos sicer zaradi epidemioloških razmer ne bo, bo pa koprska občina to storila virtualno.

Mestna občina Koper (MOK) v teh dneh po vsem mestu zaključuje nameščanje dekorativne praznične okrasitve, ki obsega več kilometrov utripajočih svetlobnih verig, svetleče elemente z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije v toplih in hladnih odtenkih. Konec tedna bodo na Kardeljevi ploščadi dokončno sestavili še novoletno drevo, ki bo s 15 metri najvišje umetno drevesce v Sloveniji, so sporočili s koprske občine.

V prihodnjem tednu boste lahko med sprehodom po mestu ujeli testne prižige okrasitve, lučke pa bodo uradno prižgali v nedeljo, 6. decembra, a bo sicer tradicionalna prireditev letos potekala nekoliko drugače. "V praznični čas bomo vstopili virtualno, s krajšim videom, ki bo čarobno vzdušje ponesel naravnost v domove naših občank in občanov ter jih spodbudil k ogledu okrašenega mesta v skladu z veljavnimi ukrepi in omejitvami," pravijo na MOK.

"K sodelovanju smo znova povabili koprske glasbenike in glasbene ustvarjalce, ki so z nami delili lepe misli in dobre želje, v srcu Fantazime pa sta se znašla hudomušna Bruno Brunič Brezbal in Iztok Gustinčič - Mlečko," so še dodali.

Če bodo razmere dopuščale, bo letošnji december zaznamoval tudi pester program. Sredi meseca občina načrtuje postavitev drsališča iz umetne mase v Taverni, praznični sejem in pestro gostinsko ponudbo v hiškah ter drug zanimiv spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in razmeram.

Na občini si želijo organizirati tudi tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk dobrih mož in gledališke predstave za otroke. A je izvedba vseh načrtovanih dejavnosti Fantazime odvisna od epidemiološke slike v državi in ukrepov, ki bodo takrat v veljavi, opozarjajo na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija