JE JUNIJA V IZOLI RES PRIŠLO DO POSKUSA POSILSTVA? Takšna so pojasnila Policijske uprave Koper (FOTO)

Kronika

V zadnjih dneh je Avstrijo, pa tudi sosednje države, šokirala novica o posilstvu in umoru 13-letne deklice. Krutega zločina sta osumljena komaj 16- in 18-letna Afganistanca, prebežnika, policija pa je nedavno prijela še tretjega moškega. Da so migranti problematični, je poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti prepričan že dolgo. V svojem zadnjem zapisu na Facebooku opozarja, da se "posilstva deklic s strani migrantov žal dogajajo tudi pri nas". Kot primer izpostavi junijski incident v Izoli.

Po pisanju Jelinčiča na sedežu stranke SNS pogosto dobijo pisma, v katerih jih somišljeniki opozarjajo na dogajanje v Sloveniji. V tokratnem pismu se je pošiljatelj očitno navezal na nedavni dogodek v Avstriji in izpostavil, da se podobno dogaja tudi pri nas.

"V četrtek, 10. 6. 2021, je makedonski delavec v Izoli napadel in skušal posiliti 16-letno domačinko - Slovenko. Policisti so ga kmalu prijeli. Obvestili so pristojne sodnike in tožilce, ki pa niso našli razlogov za pripor, zato so ga policisti po končani obravnavi spustili. Ironija je v tem, da Makedonec živi v njeni neposredni bližini. Tako se ji lahko vsak dan, ko jo sreča, toplo nasmehne," piše v pismu, ki ga je na Facebooku objavil poslanec SNS.

Zadnje tedne se veliko poroča o posilstvoh migrantov na mladoletne deklice, žal se to dogaja tudi pri nas. Takšna in podobna pisma dobivamo kar pogosto na sedež stranke, kaj pa tožilstvo in sodišče?

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Petek, 02. julij 2021

Ali je do opisanega incidenta 10. junija v Izoli zares prišlo, smo povprašali na Policijski upravi (PU) Koper. V dnevnem poročilu, ki ga za medije pripravijo na koprski PU, tedaj sicer o tem ni pisalo nič. Med drugim nas je zanimalo, zakaj policisti medijev o omenjenem dogodku niso obvestili. Preverili pa smo tudi, ali držijo navedbe iz pisma, denimo, da naj bi osumljenca najprej prijeli, nato pa ga izpustili.

Policija nam konkretnih odgovorov "ne more posredovati"

A kot so nam pojasnili na PU Koper, "zaradi občutljivosti navedenega kaznivega dejanja, zaščite žrtve in varovanja osebnih podatkov vam na vaša vprašanja konkretnih odgovorov ne moremo posredovati".

Srhljiva statistika tovrstnih kaznivih dejanj

"Navedemo lahko zgolj to, da smo na območju PU Koper v letošnjem letu obravnavali pet primerov kaznivih dejanj posilstva, od teh sta bila dva dokončana. Oba primera posilstva sta se zgodila znotraj zakonske skupnosti. Pri ostalih obravnavanih primerih je šlo za poskus storitve tega kaznivega dejanja," so dodali.

"Na področju kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost smo letos na naši Policijski upravi obravnavali še tri primere kaznivih dejanj spolne zlorabe slabotne osebe, en primer spolnega nasilja ter deset primerov spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let," so zaključili.

Pismo, ki ga je na družbenem omrežju delil Jelinčič, sicer še opominja na dogodek izpred nekaj let, ko je do poskusa posilstva prišlo v Kopru. Napadalec je prav tako bil Makedonec, žrtev pa Slovenka, opozarja avtor pisma, in kot navaja, naj osumljencu tudi takrat ne bi bil odrejen pripor.

Spomnimo, da je Makedonec, ki je leta 2016 v središču Kopra nadlegoval in otipaval mlajšo domačinko, dejanje na sodišču priznal. Sodnica mu je prisodila pogojno zaporno kazen in prepoved približevanja žrtvi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  04 .07. 2021 ob  03: 12
Ja ma res dijo povero,tako kuverto ne najdes vec..
Letnik 73,tam okoli
Ištrijan |  02 .07. 2021 ob  17: 40
-1
"Plemeniti" kaj to ste v vašem društvu kar sami skupaj slkanfali?!
Opazovalec |  02 .07. 2021 ob  13: 50
Ma kaj ta plave kuverte še vedno prodajajo? Se mi zdi kot da so Jelkotu ostale nekje v predalu iz rdečih časov.
 |  02 .07. 2021 ob  13: 41
-11
kokodek..ja tudi delno, resnicoljubno resnično res je ampak...ti so "naši"
forešter4 |  02 .07. 2021 ob  13: 29
11
cerkev (bilokera) = mafija
kokodek |  02 .07. 2021 ob  13: 21
15
"joca amster damm", si pozabil omeniti še vse, ki posiljujejo kar lepo doma v evropsko tradicionalnih družinah in župnike, ki jih dekletca in fantiči vedno premamijo ( kot kače) v skušnjavo
 |  02 .07. 2021 ob  13: 07
oni lahko,vse njim je vse dovoljeno ker so ubogi migrantje
za njih se bodo zavzeli mavričarji pa jebeni čl.pravičarji gropzaaa
lahko brez posledic posiljujejo uničujejo vlamljajo vsiljuje njih nazore, tu v evropi jim je vse dovoljeno vse dano
ali vi novinarji sploh lahko pridobite podatke koliko takšnih primerov je bilo v sosednji FJK (FVG) ?!!!! se zavedate da je to tedenski pojav da posiljujejo predvsem mladoletnice!! ob bazenih on plažah,,ti migrantje ki tako sovražijo evropo in naš life style,,tukaj počnejo le zlo,,seveda pa jim hrbet ščitijo mavričarji komunajzarji in takozvani borci za čl.pravice najhujša možna sorta
oni v evropo prinašajo le ZLO in evropa se bo v 10 letih sesedla,,in prav je tako
nobenih sodnih procesov za migrante ki posiljujejo dajte jim še poleg strehe nad glavo službe zdravniške oskrbe žepnine 60 euriv tedensko še na izbor mladoletnice ..groza kaj počnete sodstvo politika država ki to dovoli evropa mavričarji urad za čl.pravice ste kdaj vprašate kje smo mi domorodci evropejci
edini ki se bodo rešili so poljska češka slovaška mađarska in hrvaška srbije ostalo je ..