NOVE PODROBNOSTI O KRUTEM UMORU 13-LETNICE: Policija aretirala še tretjega osumljenca

Kronika

Avstrija si še vedno ni opomogla od surovega umora 13-letne deklice, katere truplo so našli naslonjeno na drevo v soboto zjutraj na Dunaju. Policija je že pred dnevi prijela dva mlada Afganistanca, sinoči pa še tretjega osumljenca.

Negibno telo deklice so našli v soboto zjutraj okoli 7. ure, naslonjeno na drevo. Mimoidoči so takoj poklicali policijo in reševalce, a zanjo ni bilo rešitve, zdravniki so jo le lahko razglasili za mrtvo. Na dekletu so bile vidne modrice, obdukcija pa je pokazala, da je umrla zaradi zadušitve.

Preiskava je pokazala, da je bila deklica drogirana in spolno zlorabljena. Domneva se, da je bila 13-letna L. V. zvabljena v stanovanje 18-letnega Afganistanca, kjer je bila drogirana, najverjetneje z esktazijem, nato pa brutalno posiljena. Ob zori so njeno telo odnesli iz stanovanja in ga pustili na trati, naslonjeno na drevo.

Naslednji dan je policija aretirala 16- in 18-letna Afganistanca, ki že leta živita v Avstriji in sta zaprosila za azil, zaradi suma umora otroka. Eden izmed njih je že stari znanec policije. Na posebni tiskovni konferenci, ki se je je udeležil tudi notranji minister, je policija sporočila, da ni izključeno, da je bilo v kaznivo dejanje vpletenih več ljudi. Dva dni kasneje so tako aretirali še tretjega moškega.

Policija domneva, da je deklica enega od migrantov poznala že od prej, spoznala naj bi ga na promenadi ob Donavi v Donaustadtu. Tam je bila tudi nazadnje videna v noči med petkom in soboto okoli 2. ure zjutraj, Heute povzema telegraf.rs. Moška sta jo najverjetneje zvabila, da je vstopila v stanovanje, ki ga je 18-letni Afganistanec prejel v uporabo od države, nato pa jo drogirala, posilila in zadušila, telo pa kasneje odvrgla na ulici. Po navedbah avstrijskih medijev naj bi v tem stanovanju živelo štiri ali pet ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  02 .07. 2021 ob  07: 53
Ha,ha,ha,ha,... Vsi se zgražate ali obsojate taka početja migrantov... O tem pa v vaših možganih na volitvah ali podpori političnih strank in drugih organizacij, ki omogočajo in podpirajo te iste migracije, pa ste z njimi: jih podpirate, volite, sodelujete,.... Prav smešni.
vseved |  02 .07. 2021 ob  00: 53
16
Kako je mogoče, da se teh ljudi ne da poslat nazaj od koder so prišli?
galeb |  01 .07. 2021 ob  22: 26
11
V arest, da občutijo na lastni koži, kar so storili deklici. Nato pa nepreklicno vrniti tja, od koder so prišli, z dosmrtno prepovedjo povratnosti.
alfa |  01 .07. 2021 ob  20: 51
25
nemudoma jih kamenjat do smrti