JANKOVIĆU SE SMEJE: Electi ne bo treba plačati večmilijonskega davka

Slovenija

Vrhovno sodišče je po poročanju Financ odpravilo odločbo Fursa, po kateri bi morala Electa plačati skoraj osem milijonov evrov davka.

Spor sega v leto 2012, ko je Furs Electi naložil plačilo nekaj manj kot pet milijonov evrov DDV zaradi nepremičninskih poslov s Hypo Leasingom. Electa je šla v tožbo na upravno sodišče, ki jo je zavrnilo.

EXTREME TRAINING PODARJA 100 EVROV GOTOVINE: Začenja se 3-mesečni ekstremni izziv

Na lokacijah v Izoli, Luciji, Kopru in na Škofijah so z izzivom za preoblikovanje postave pričeli v ponedeljek, 7. septembra. "Za vse, ki bi radi sodelovali na eni od štirih lokacij, so prijave še vedno mogoče," poudarja licencirana kondicijska trenerka Vida Macura.

Zdaj je vrhovno sodišče zaradi napačne uporabe materialnega prava razsodilo, da se odločba Fursa odpravi in se zadeva vrne v nov postopek, a po poročanju Financ naj bi Furs odstopil od ponovitve postopka.

Direktor Electe Damijan Janković je za časnik dejal, da so bili teh osem let povsem neupravičeno med največjimi davčnimi dolžniki v državi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  14 .09. 2020 ob  08: 33
Na to temo se nihe ne zgraža? In tudi npr.radio Koper..ne komentirajo zadeve, še pri poročilih niso zinili o tem...toliko o nepristranskosti