IZJEMNA PREDSTAVA NAŠIH: Po napetem zaključku za las ob zmago

Slovenija

Slovenska skakalna reprezentanca (981,8 točke) je na ekipni tekmi za svetovni pokal v finskem Lahtiju osvojila drugo mesto. Slovenci so vodili po sedmih serijah, nato pa so jih v zadnji osmi prehiteli Nemci (984,1). Tretje meto je v tesnem troboju zasedla Avstrija (979,3). Za Slovenijo so po vrsti skakali Cene Prevc, Timi Zajc, Peter Prevc in Anže Lanišek.

Cene Prevc je bil s 121 in 120,5 metra dolgima skokoma v svoji skupini peti, a je predvsem z drugim skokom zaostanek osmih točk za Nemčijo pretvoril v prednost 3,8 točke. 

Timi Zajc je bil od vseh Slovencev na tekmi najdaljši, potem ko mu je v prvi seriji uspel skok, dolg 130 metrov. V drugo je pristal pri 124 metrih in prednost svoje reprezentance povišal na 8,6 točke. So se pa po odličnem skoku Stefana Huberja približali Avstrijci, ki so zaostajali vsega 10,6 točke.

Posted by Smučarski skoki(SLO) on Saturday, February 29, 2020

Peter Prevc je v obeh skokih preskočil mejo 120 metrov (120,0 in 121,5), a Nemec Stephan Leyhe je bil tisti, ki je naredil veliko razliko v boju za zmago in svojo reprezentanco približal na vsega 0,7 točke. Avstrijci pa so pred zadnjo skupino skakalcev zaostajali za 12,9 točke.

Breme vodilnega po sedmih serijah je bilo torej na Anžetu Lanišku, ki je v prvi polovici preizkušnje skočil 127 metrov, v drugi pa je pristal pri 121 metrih in Slovencem prinesel končno drugo mesto. Bolje je skočil Karl Geiger, ki je Nemčiji po preizkušnji v poljskih Zakopanah zagotovil drugo zmago na ekipnih tekmah v letošnji sezoni.

Prvo v poljski Wisli je dobila Avstrija, drugo v nemškem Klingenthalu pa Poljaki. Slovenci pa so po tretjem mestu v Zakopanah tokrat skočili stopničko višje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .02. 2020 ob  19: 09
Peter Prevc je pase. Ne vem zakaj trenerji stalno forsirajo odslužene kot so to delai z Peterko in Kranjcem