HISTERIJA OB JANŠEVEM PREVZEMU SE NADALJUJE: Levica označila SD kot “korumpirance s sredine”

Slovenija

Ob robu današnjega protesta, ki so ga organizatorji naslovili "proti koaliciji sovraštva", se je vnela tudi polemika na levem delu političnega prostora o tem, kdo nosi krivdo, da je SDS sploh dobila priložnost za sestavo vlade. Shod, uperjen predvsem proti strankama SMC in DeSUS, so namreč javno podprli v stranki Levica.

Shod se je začel pred sedežem SMC v središču Ljubljane, protestniki pa nso se potem sprehodili še do sedeža DeSUS. Strankama očitajo, da sta snedli predvolilne obljube, ko sta vstopili v koalicijo s SDS. Te stranke so namreč skupaj še z NSi v tem tednu podpisale koalicijsko pogodbo, v torek pa bo DZ odločal o prvaku SDS Janezu Janši kot novem mandatarju.

Na shod je v minulih dneh preko družbenega omrežja Facebook vabila koalicija posameznikov, nevladnih organizacij, podjetij in drugih akterjev. Javno pa so ga podprli tudi v Levici.

Do nje je bil v današnji izjavi kritičen generalni sekretar SAB Jernej Pavlič: "Da stranka, ki ni želela ne v levo ne v desno vlado, protestira in želi predčasne volitve, da bo po njih ponovno delovala v opoziciji in ne šla ne v levo ne v desno vlado, je skrajno neresno."

Prvak SD Dejan Židan pa je v odzivu na protest navedel, da ni nobene potrebe, da bi protesti "zameglili realno situacijo". "Do tega, da bo verjetno nastala desna oziroma desnosredinska vlada, je prišlo zaradi ravnanj Levice in gospoda Marjana Šarca. To si moramo zapomniti tudi za zgodovino," je poudaril Židan.

"Navajeni smo, da korumpiranci s sredine radi kažejo s prstom na Levico, a obešati na nas krivdo za nastanek Janševe vlade, je smešno. Mi z Janšo v vlado ne gremo, pač pa gresta Desus in SMC. Mi nismo zrušili Šarčeve vlade, pač pa je koalicija, v kateri sta bila tudi SAB in SD, raje začela sodelovati z Jelinčičem in prekinila sodelovanje z nami, kot da bi ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje," so danes v odzivu na komentarje iz SAB in SD zapisali v Levici.

Kot pravijo, razumejo, da gre Alenki Bratušek, ki je kot ministrica v odstopu s Kolektorjem podpisala še 600.000 evrov težek aneks za 2. tir, medijska zgodba o Levici na roko, da se ne bi govorilo o njenih grehih. Dejanu Židanu pa odgovarjajo, da ni zmanjkalo poguma, "nasprotno: nismo tako strahopetni, da bi mislili, da je naša vloga v politiki pokrivati hrbet SD-jevemu političnemu kadrovanju po državnih podjetjih in javnih institucijah, da bi napajali lastna omrežja."

"Vlado Janeza Janše bo omogočil zgolj in samo oportunizem in nenačelnost strank Šarčeve koalicije, ki so lastne interese sistematično postavljale pred interese ljudi," so še zapisali v izjavi, naslovljeni na medije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
AstraFeneka |  01 .03. 2020 ob  11: 52
Drek, se strinjam s tabo. Isto velja za Janšo. In res je, da bi moral dokazati izvor svojega denarja. Potem pa oditi v penzijo, ker je glavni krivec, da v Sloveniji nimamo kvalitetne desne stranke. Naj prepusti vse Anžetu Logarju, predno uniči stranko. Glede tvojega predloga, da se kandidiram... bom to raje prepustil tebi. Jaz moram namreč delati, da lahko plačujem davke, s katerimi si polnejo žepe politiki vseh barv.
Drek |  29 .02. 2020 ob  21: 01
-2
Edvin | 29 .02. 2020 ob 14: 08 Isto velja za Janso...prilepljen na drzavne jasli se iz casov socializma. Pa se vedno ne zna dokazat od kje mu denar. Postenost ne velja nic?

Edvin, kandidirajse in da vidimo koliko ljudi te bo volilo, ti DELAVEC.

AstraFeneka |  29 .02. 2020 ob  14: 08
Levica? Ma kdo so to? Razvajeni mamini sinčki. Lahko je srat s polno ritjo... Ko boste dokazali, da znate preživeti z delom svojih rok, in ne samo z opletanjem gobca, takrat lahko govorite!
kokodek |  28 .02. 2020 ob  23: 53
levica vsem strankam pride prav, da jo krivijo za propad šarčeve vlade. v resnici pa je koalicija bila en zmazek, ki ji je bilo mar samo za bogate in kapital. pograbili so vse možno in ostalo šenkavajo. zdaj sledi privatizacija zdravstva, razprodaja še preostalega premoženja in trda roka preverjenega komunista