GRADBENO DOVOLJENJE ZA JERNEJEV KANAL: 1,2 km mostovža za 280 privezov, a le za določeno velikost plovil

Piran

Več kot dve leti potem, ko je Okolje Piran pridobilo vodno dovoljenje za Jernejev kanal, jim je uspelo pred dnevi dobiti še gradbeno dovoljenje za postavitev 1178 metrov dolgega mostovža. Projekt je vreden 1,8 milijona evrov.

Nazadnje je Javno podjetje Okolje Piran kot upravnik Jernejevega kanala pozvalo lastnike, naj pridejo po svoja zapuščena plovila, sicer bodo šla na uničenje. Od junija lani, ko so jih odstranili iz kanala, so čakala v Zbirnem centru Dragonja. Od 16 plovil je prišel po svoje le en lastnik, preostala so šla na uničenje.

Zdaj je Okolje prišlo do gradbenega dovoljenja, na osnovi katerega bodo postavili 1,2 km dolg lesen mostovž, ob katerem bodo uredili 280 privezov za plovila, ki ne smejo biti daljša od šestih metrov.

Trenutno je v kanalu privezanih 159 plovil, med katerimi pa je kar nekaj daljših od šestih metrov, zato jih bodo morali lastniki odstraniti.

Kot je za medije povedal prvi mož piranskega Okolja Gašpar Gašpar Mišič, bodo v juniju in juliju pripravili investicijski program, ki bo romal v roke občinskih svetnikov, saj ga bodo morali ti potrditi. Pripraviti bo treba tudi projekt za izvedbo, podroben popis in izbrati izvajalca del, tako da bi bilo po načrtih vse nared za pričetek del sredi septembra.

BONUS VIDEO: Za starejše po Kopru brezplačno

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  02 .06. 2022 ob  14: 55
A na obstoječi na pol uničeni cesti, ki pelje od bivše Droge do Ribiča, se bomo pa še vedno gužvali pešci, kolesarji, avtomobili, starši z vozički, tisti na rolerjih in skuterjih? Kaj pa varnost sprehajalcev, predvsem otrok, na tej cesti? Bodo lahko tudi sprehajalci uporabljali mostovž, ali bo projekt spet izpeljan brez vizije?