PO PLOVILO IZ JERNEJEVEGA KANALA PRIŠEL LE EN LASTNIK: Nova "čistka" v mesecu maju

Piran

Okolje Piran je pretekli konec tedna lastnike zapuščenih plovil iz Kanala sv. Jerneja pozivalo, naj le-ta prevzamejo na Zbirnem centru Dragonja, sicer bodo uničena. Na svoje lastnike je čakalo 16 plovil, koliko se jih je odzvalo na poziv?

Okolje Piran je minuli konec tedna pozvalo lastnike zapuščenih plovil, odstranjenih iz Kanala sv. Jerneja maja in junija 2021, ki niso registrirana, nimajo identifikacijskih oznak ali katerih lastnika ni mogoče ugotoviti, da prevzamejo svoja plovila na Zbirnem centru Dragonja najkasneje do 20. aprila 2022. Po pretečenem roku bodo namreč plovila uničena.

V piranskem javnem komunalnem podjetju so nam pojasnili, da so iz Jernejevega kanala odstranili 16 potopljenih plovil, pred tem so sicer lastnike z obvestili na plovilih pisno pozvali, naj odslužene čolne odstranijo sami. Ker tega niso storili, so delavci Okolja zapuščena plovila odpeljali v Zbirni center Dragonja.

Po svoje plovilo je v določenem roku, torej do 20. aprila, prišel le en lastnik, ostalih 15 plovil pa je šlo v uničenje. Kot so poudarili na Okolju, gre za plovila manjše ali neznatne vrednosti. Vsa odstranjena plovila iz Jernejevega kanala so bila sicer potopljena, zanemarjena in neregistrirana.

Jernejev kanal pa še bedno ni popolnoma "očiščen". "V lanskem letu smo iz Jernejevega kanala odstranili potopljena plovila, ki so predstavljala nevarnost za onesnaženje morja ali obale, maja letos pa bomo odstranili še plovila, ki z upraviteljem kanala nimajo sklenjenega dogovora o terminskem času uporabe kanala Sv. Jerneja," so pojasnili v Okolju, ki upravlja z Jernejevim kanalom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  22 .04. 2022 ob  16: 21
-3
vseved, saj ne vedo čigava so, so se jih pa lastniki na lep in gratis način rešili
vseved |  22 .04. 2022 ob  12: 12
13
Upam, da bodo stroške odvoza in uničenja izterjali od lastnikov plovil.