ČUSTVENA NEZRELOST JE POGOST PROBLEM LJUDI: To so znaki, ki kažejo na nedoraslo vedenje

Trendi

Eden od pomembnih razlogov za nesrečne zveze je čustvena nezrelost enega ali obeh partnerjev, ki se sprva morda ne zdi pomembna, sčasoma pa se bodo težave verjetno stopnjevale. Preprečevanje bolečine in trpljenja je lažje, če veste, kakšni so znaki emocionalne nezrelosti.

1. Govori eno, misli drugo

Zaljubljenost je čudovit občutek, zaradi katerega se poskušamo osredotočiti na dobre stvari in zanemariti opozorilne znake. Ko opazite, da vaš partner oziroma partnerka govori stvari, ki jih v resnici ne misli, je to zelo jasen znak čustvene nezrelosti.

2. Manipulira in izkrivlja resničnost

Vaš/a partner oziroma partnerka manipulira in izkrivlja resničnost, tako da dvomite v svoj spomin, odločitve in celo duševno zdravje. Omenjeno škoduje vsakemu odnosu in dobro je vedeti, da če je to naredil/a enkrat, bo zelo verjetno še drugič, tretjič in tako naprej. Tudi če niste storili nič narobe, vas druga oseba lahko prepriča, da ste vi tisti/a, ki je naredil/a napako, in vas prisili, da poiščete način za rešitev težave.

3. Vedno ima zadnjo besedo

Ljudje imajo radi prav in zmagajo v prepirih, včasih pa so občutki partnerja oziroma partnerke pomembnejši od tega, da želimo imeti zadnjo besedo. V primeru, da imate partnerja oziroma partnerko, ki želi imeti čisto vedno prav in pri tem redno uporablja grde in žaljive besede, gre za znak čustvene nezrelosti.

4. Ne ve, kaj hoče

Verjetno trpite, če ste v razmerju z nekom, ki nikoli ne ve, kaj hoče. Ne more se odločiti, kaj bo pojedel oziroma pojedla za kosilo, ali si želi resne zveze ali neresnega razmerja, ki na primer vključuje priložnosten seks brez obveznosti …  Prav bi bilo, da je vaš partner oziroma partnerka nekdo, ki ve, kaj hoče od vajinega odnosa in je pripravljen/a na tem delati.

5. Ne želi poskusiti novih stvari

Ravnotežje in kompromis sta zelo pomembna za zdrave odnose. Če želite uravnotežiti svoje želje in potrebe s potrebami svojega partnerja oziroma svoje partnerke, je potreben kompromis. Sliši se preprosto, vendar veliko ljudi ni pripravljenih na to. Če vaš/a partner oziroma partnerka ne želi pomagati pri poslu ali spremeniti določenega vedenja ali dejanj … to pomeni, da ne želi preizkušati novih stvari in sklepati kompromisov, kar so jasni znaki čustvene nezrelosti.

6. Ne uči se na svojih napakah

Noče priznati, da je naredil/a napako oziroma naprej počne isto stvar, za katero se je opravičil/a. Vsak se namreč kdaj zmoti ali neustrezno reagira, to je popolnoma človeško, še bolj človeško pa je, če je človek potem sposoben priznati svoje napake ali zmoto. Če partner oziroma partnerka nikoli ne sprejme kritike na svoj račun in vedno za vse krivi druge, boste prej ali slej za vse krivi vi. Takšni ljudje so nedorasli in se obnašajo kot otroci, pa ne samo, ko storijo kaj narobe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija