Bratuškova verjame v dogovor z Italijo

Predsednica vlade Alenka Bratušek verjame, da bo Slovenija skupaj z Italijo do oktobra, ko naj bi bil znan končni seznam prednostnih energetskih projektov, našla rešitev glede za Slovenijo spornega plinskega terminala v Žavljah. "Skupaj z Italijo iščemo rešitev v smeri, da bomo vsi zadovoljni," je dejala v okviru obiska na Bledu.

Premierka se je namreč dopoldne na skupnem sestanku srečala z evropskim komisarjem za okolje Janezom Potočnikom, blejskim županom Janezom Fajfarjem ter dekanjo in direktorico IEDC - Poslovne šole Bled Danico Purg.

S komisarjem sta sicer po njenih pojasnilih "rekla par besed" tudi o plinskem terminalu. "Verjamem, da bomo do 2. oktobra skupaj z italijansko stranjo našli rešitve, ki bodo dobre za vse," je poudarila Bratušova.

Komisar Potočnik izjave za medije ni podal, saj se je takoj po skupnem srečanju poslovil od premierke, ki se je nato sprehodila ob jezeru od Vile Bled do Zdraviliškega parka. Si pa komisar, tako Bratuškova, želi, da Slovenija skupaj z Italijo najde ustrezno rešitev.

Predsednica vlade se s tem, ali je Slovenija julija na sestanku posebnega telesa regionalnih skupin o seznamu prednostnih energetskih projektov v Bruslju, ko se je izrekla proti seznamu, ravnala pravilno, "ne ukvarja več".

"Že takrat sem povedala, da sem bila samo z enega razloga na nek način proti ali žalostna, da smo glasovali proti - to je, da je na seznamu tudi sedem naših projektov," je spomnila Bratuškova.

Slovenija se je namreč 24. julija na sestanku posebnega telesa regionalnih skupin o seznamu prednostnih energetskih projektov v Bruslju izrekla proti, ker kopenski plinski terminal v Severnem Jadranu oziroma projekt Žavlje ni bil odstranjen s seznama.

Na seznamu sedem slovenskih projektov

Na seznamu, katerega končna različica bo znana jeseni, je tudi sedem slovenskih projektov v skupni vrednosti 1,2 milijarde evrov. Evropska komisija bo namreč predvidoma 2. oktobra z delegiranim aktom sprejela evropski seznam.

Bratuškova se je sicer na srečanju, kot je pojasnila, s komisarjem, županom Fajfarjem in Purgovo pogovarjala o turizmu. Ta je namreč na Bledu ena izmed boljših točk v Sloveniji.

"Kar nekaj bomo tudi na strani vlade morali narediti za promocijo turizma, župan pa je izpostavil tudi kar nekaj problemov, ki jih ima odprtih z državo. Verjamem, da bomo z dobro voljo in sodelovanjem večino tega uspeli rešiti," je po srečanju še dejala premierka Bratušek.

Predsednica vlade si je ogledala tudi prostore IEDC - Poslovne šole Bled, obisk v tem turističnem dragulju države pa bo zaključila z ogledom Blejskega gradu.

HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA |  06 .08. 2013 ob  13: 11
ZA DVA JURČKA SE BO TUDI NJEJ ŠEF PRODAL, OZ SE JE, DE