BO LUKA DANES KONČNO DOBILA NOVEGA PREDSEDNIKA UPRAVE? Tako napoveduje Matoz

Koper

Nadzorniki Luke Koper se bodo popoldne zopet sestali in tehtali med kandidati za mesti predsednika in člana uprave družbe. Kot je v pogovoru za Delo nakazal prvi nadzornik Franci Matoz, pa ni nujno, da bi danes že sprejeli dokončno odločitev. V upravo so kot člana nadzorniki zaenkrat imenovali le Roberta Rožaca.

Uprava pod vodstvom Dimitrija Zadela je sporazumno odstopila konec oktobra. Kot je za četrtkovo izdajo časnika Delo pojasnil predsednik nadzornega sveta Matoz, je prejšnja uprava morala oditi zaradi pomanjkanja vizije razvoja Luke Koper, zaostajanja pri strateških naložbah in premalo poguma pri njihovem izvajanju.

Nadzorni svet je pred tremi tedni v izpraznjeno tričlansko upravo imenoval le donedavnega državnega sekretarja na okoljskem ministrstvu Rožaca. Prejšnji teden je zasedala kadrovska komisija nadzornega sveta, samo sejo nadzornega sveta pa so tik pred zdajci preklicali. Kaj je temu botrovalo, ni jasno, je pa Matoz v izjavah medijem večkrat poudaril pomen soglasja nadzornikov pri sprejemu ključnih odločitev.

Matoz je za Delo sicer zatrdil, da se nadzorni svet trudi izbrati najboljšo ekipo. Kot je dodal, so imeli več kot 40 kandidatov, imenovanje nove uprave pa traja nekoliko dlje tudi zato, ker bo pogoj za sklenitev pogodbe možnost odpoklica brez razloga in trimesečna odpravnina.

Med možnimi kandidati za predsednika uprave je v medijih zaokrožilo ime Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina.

Uprava Luke Koper je sicer po imenovanju Rožaca in ob delavskem direktorju Vojku Rotarju že operativna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .12. 2021 ob  11: 55
Boj za luko med SDS in NSI .
Stiv Rivs |  03 .12. 2021 ob  10: 58
Staro vodstvo je odstavil, ker niso imeli dolgoročne vizije razvoja Luke.
Bella roba.
Mesec dni po tem so še brez uprave.
Kako vizijo pa ima Matoz, ko še uprave ni sposoben izbrat.
Izgleda, da poleg vodstva iščejo še vizijo.
SDS ima vedno ta problem, da enostavno nima strokovnega kadra.
Ma so res beboti, imajo vse vzvode oblasti in na koncu se userjejo v hlače.
Je že res , da bivši policaji in politologi niso za v gospodarstvo.
Resnica očem skrita |  03 .12. 2021 ob  09: 38
Pomanjkanje vizije?
Z Matozom na čelu v nadzornem svetu (vemo čigav človek je) in upravo po njihovi izbiri bo njihova vizija prodaja družbe.
Živi bili pa videli...