ALI VESTE, KAKO IZBRATI IDEALNO POSTELJNINO? Preberite te nasvete in si hkrati zagotovite najboljši nakup

Slovenija

Prav vsi gotovo poznate tisti sijajen občutek, ko se po dolgem in napornem dnevu vrnete domov in se lahko končno uležete v domačo posteljo. Občutek lagodnosti je še večji, v kolikor vas v postelji čaka idealna posteljnina. Nedvomno je to eden od najboljših občutkov. V nadaljevanju je za vas pripravljenih nekaj uporabnih nasvetov, kako izbrati posteljnino. Kljub temu da se vam morda zdi nakup posteljnine skrajno preprost in enostaven, pa temu ni nujno tako, saj se kosi posteljnine razlikujejo tudi glede na material.

Najlažja odločitev, ki jo lahko v življenju sprejmete je, da se pri nakupu posteljnine odločite za nakup seta posteljnine. Na ta način se relativno preprosto znebite kombinatorike pri izboru različnih kosov posteljnine. Set posteljnine je namreč zelo preprosta izbira, saj vsebuje prav vse, kar potrebujete za odejo in vzglavnik. Seveda je potrebno rjuho kupiti posebej, a tako boste imeli vsaj dve muhi v enem samem mahu.

Najpomembneje je, da imate pri izbiri posteljnine vedno v mislih mere odeje in vzglavnika. Trg setov posteljnin je seveda bogat, zato boste brez večjih težav našli set, ki se bo kot ulit prilegal vašemu vzglavniku in odeji. Logično je, da ima vsaka odeja, tako kot vsak vzglavnik, tudi svoje specifične mere. Pri izbiri seta posteljnine pa ne smete zanemariti materiala, iz katerega je le-ta izdelan. V tej kategoriji prevladujeta bombaž in poliester. Zaradi prijetnejšega občutka na koži je najboljše, da se odločite za bombaž, a kakopak tudi poliester ni slab.

Zdaj, ko ste izbrali želeni motiv, material in dimenzije za vaš novi set posteljnine, je čas, da oblečete tudi svoj jogi. To storite tako, da izberete rjuho, ki se barvno poda na izbrani set. Pri tem pa morate biti pozorni tudi na druge lastnosti rjuh. Kot verjetno veste, se jogiji med seboj razlikujejo tako po velikosti kot tudi po višini jogija. Prav višino pa je potrebno vračunati v enačbo pri izbiri dimenzij rjuhe. Višji kot je jogi, pomembneje je, da izberete širšo rjuho. Tako boste nadoknadili izgubljeno višino in poskrbeli, da se jogi ne bo slačil.

Rjuhe so narejene iz različnih materialov. Eni so bolj primerni za zimski čas, spet drugi za poletne dni. Predvsem frotir je odličen grelnik v hladnih zimskih nočeh. Po drugi strani je lan odličen za poletne dni, saj skrbi za prijeten občutek na koži in prijetno hladi. Ne glede na vse, pa ne velja izgubljati preveč časa z izbiro rjuhe. Običajno zadostuje, da ob merah pogledate le še barvo in nato opravite izbor.

Pri izboru idealne posteljnine ne smete pozabiti na vzglavnik. Ta lahko tudi odločilno vpliva na vašo kakovost spanca. Samo pomislite, kako je, ko prespite v hotelu ali kateri drugi namestitvi. Če vam vzglavnik ni po godu, boste verjetno imeli kopico težav, da prebijete prvo noč. Nato pa se vaše telo počasi navadi na nov vzglavnik, ki je nekoliko drugačen od domačega. Ker ima vsakdo svoje preference in navade, je lahko najboljši nasvet ta, da prisluhnite svojim potrebam.

Nekateri ljudje imajo raje visoke vzglavnike, spet drugi prisegajo na nizke, tretji na neko vmesno možnost. Vzglavniki pa se razlikujejo tudi po materialu oziroma polnilu. Tudi tukaj je izbira odvisna od želja, zato je dobro, da preverite vse možnosti.

Vse kar potrebujete za posteljnino, od odeje, prešite odeje, vzglavnika, prevleke za vzglavnik, rjuhe, seta posteljnine, do zaščitne podloge, najdete na spletnem mestu ceneje.si. Ta namreč ponuja izjemno bogat nabor različnih izdelkov, ki jih lahko s pomočjo filtrov hitro poiščete. Za izbrani izdelek pa bo spletna stran pripravila predlog za najcenejši nakup preko spleta. Zdaj pa res nimate več razloga, da ne bi dobro spali v novi posteljnini.