ALI VAS POGOSTO MUČIJO NOČNE MORE? Na te načine jih boste odgnali ali vsaj omilili

Trendi

Morda se zdi nemogoče, vendar si lahko sami veliko pomagate glede grdih sanj, zaradi katerih se zbudite nerazpoloženi, žalostni, živčni, prepojeni z znojem in tako naprej. S temi tremi preprostimi navadami lahko nočne more omilite ali celo preprečite njihov pojav.

1. Uživajte magnezij kot prehransko dopolnilo

Za čim bolj globoko in kakovostno spanje poskusite v svojo rutino vključiti uživanje magnezija. Študija je pokazala, da je magnezij pacientom pomagal pri obvladovanju simptomov nespečnosti. Bolniki so hkrati hitreje zaspali in dlje spali. Dodatne raziskave so tudi pokazale, da je ta mineral lahko koristen pri lajšanju stresa.

2. Pazite na ustrezno temperaturo spalnice

Raziskave kažejo, da lahko višje temperature v vaši spalnici povzročijo slabe sanje oziroma nočne more. Holistična psihiatrinja in strokovnjakinja za spanje dr. Ellen Vora pravi, da je najbolje spati v sobi, ki ima temperaturo okoli 18 °C.

3. Ne jejte tik pred spanjem

Če jeste pozno zvečer, ne pozabite, da lahko ta obrok negativno vpliva na vaš spanec. Poleg grozljivih sanj lahko prehranjevanje pred spanjem povzroči povečanje telesne teže, prebavne motnje in mnogo drugih težav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija