AERODROM PORTOROŽ VABI Z NOVIM PROMOCIJSKIM VIDEOM: V njem predstavljajo destinacijo in aktivnosti za goste

Piran

V Aerodromu Portorož so premierno predstavili promocijski video z naslovom Landing in paradise, s katerim predstavljajo tako letališče kot celotno turistično destinacijo. Po besedah direktorja aerodroma Roberta Krajnca želijo tudi na ta način popraviti vsaj del sezone. Krajnc je ob tem opozoril na zmedo glede pogojev za prihod gostov v Slovenijo.

Glavni namen videa je predstavitev destinacije in vseh aktivnosti, s katerimi se lahko ukvarja gost, ki pride na slovensko obalo, je ob robu predstavitve navedel Krajnc.

"Mislim, da je to ravno pravi čas, da gre to v širšo javnost, da bomo na ta način poskušali popraviti del sezone, ki je že za nami," je dodal. Če so namreč lani zabeležili rekordnih 29.000 potnikov, je letošnjo sezono krojil novi koronavirus. Po januarju in februarju, ki sta bila celo boljša od primerljivega lanskega obdobja, se je letalski promet najprej omejil le na notranje lete in šolanje letenja, nato pa je popolnoma obstal.

Po Krajnčevih besedah sicer dnevno dobivajo klice iz tujine, vendar veliko težavo predstavlja dejstvo, da se omejitve glede prihoda letalskih potnikov iz tujine dnevno spreminjajo.

Ne glede na trenutne razmere pa sečoveljsko letališče nujno potrebuje povečanje in obnovo zdaj že zastarele infrastrukture. Krajnc je sicer ob dolgotrajnih postopkih urejanja prostora optimist po nedavnem obisku državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Aleša Miheliča, ki ga je direktor Aerodroma označil za konkretnega in operativnega. Prav tako je spomnil, da jih je že leta 2016 obiskala poslanska skupina NSi in da je bil med sopodpisniki pobude za spremembo zakona o letalstvu, ki sicer ni bila sprejeta, prav sedanji infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič (levo) ob obisku letališča.

Najbolj nujno bi na letališču potrebovali izgradnjo podaljškov na stezi, s čimer bi povečali varnost letov in na primer omogočili, da bi odpravili omejitve za določena letala, ki ob previsoki temperaturi vzletne steze ne morejo imeti zasedenih vseh 70 do 80 sedežev. S temi podaljški bi poleg tega dobili točko za izolacijo, kjer bi lahko izolirali letala v primeru ugrabitve ali kužnih bolezni, je naštel Krajnc.

Direktor Aerodroma je sicer navedel, da so v stikih z različnimi prevozniki, ki bi bili pripravljeni leteti na portoroško destinacijo, ter da so tudi sami pripravljeni vložiti določen znesek za polnjenje destinacije, da pa je trenutno v lokalnem okolju težko najti sogovornike.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pirančanka |  30 .05. 2020 ob  19: 44
Tiramola : kaj pa naj bi se kontroliralo pri tovorih in potnikih ?
Tiramola  |  28 .05. 2020 ob  06: 43
Ne, podaljškom steze. Kako neumni razlogi za podaljšanje steze.
Raje kontrolirate potnike in tovor, ki prihaja v Sečovlje.
Lp