PORTOROŠKO LETALIŠČE OBISKAL DRŽAVNI SEKRETAR: Vodstvo ga je opozorilo na nerazumno dolge birokratske postopke

Piran

Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Aleš Mihelič se je včeraj ob obisku portoroškega letališča sestal z direktorjem Aerodroma Portorož Robertom Kranjcem. Zavzel se je za čim hitrejše oblikovanje rešitev, "ki bodo v korist tako državi kakor tudi letališču in razvoju turizma v regiji", so sporočili z ministrstva.

Sogovornika sta se dotaknila področja sprejemanja državnega prostorskega načrta ter težav, s katerimi se Aerodrom Portorož sooča pri investicijah.

"Zavedamo se, da je to eno izmed treh državnih letališč v Sloveniji, ki ima izreden pomen za razvoj turizma na Primorskem, pa tudi za gospodarski razvoj v širšem pomenu," je poudaril Mihelič. "Država mora omogočiti take pogoje, da pri vlaganju v infrastrukturo pritegnemo tudi privatni kapital ter s tem dosežemo hitrejši razvoj regij," je še dodal.

Vodstvo portoroškega letališča že dalj časa opozarja resorno ministrstvo za infrastrukturo, da je nujno potrebno pospešiti nerazumno dolge birokratske postopke, kar bi jim končno omogočilo prepotrebno širitev in obnovo obstoječe premajhne in zastarele infrastrukture. Aerodrom Portorož, ki je v večinski lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića, že leta opozarja na potrebo po podaljšanju vzletno pristajalne steze ob dolgotrajnih postopkih priprave državnega prostorskega načrta zanjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija