31-letni Pirančan okradel več starejših žensk

Kronika

Policija je konec prejšnjega tedna prišla na sled predznemu tatu, ki je v približno mesecu dni kar devetim starejšim ženskam na območju Pirana iztrgal torbice in si prilastil njihovo vsebino. Gre za 31-letnega Pirančana, odvisnika od drog, ki bi s tatvinami lahko nadaljeval, zato je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor.

Na Policijski postaji Piran so od začetka julija do začetka avgusta obravnavali kar devet kaznivih dejanj velike tatvine. Način izvrševanja tatvin, krajevne in časovne okoliščine so nakazovali, da gre v vseh primerih za istega storilca, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Tat je za žrtve izbiral ženske, stare 70 in več let. Po oprezanju za žrtvami je izza hrbta pritekel do njih in jim iz rok oziroma z ramen iztrgal torbice ter si jih prilastil skupaj z njihovo vsebino. Dejstvo, da si je za žrtve izbiral starejše občanke, ki bi med tatvino lahko padle po tleh in se poškodovale, le še podkrepi storilčevo nizkotnost, menijo na policiji.

Policisti so pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in povečali svojo prisotnost na krajih, kjer so beležili tatvine. Med nadzorom so zaznali 31-letnega domačina, ki je bil policiji znan že iz predhodnih postopkov. Z nadaljnjim intenzivnim delom so policisti uspeli potrditi utemeljene razloge za sum, da je za vsemi devetimi tatvinami prav omenjeni Pirančan, ki so ga v nedeljo izsledili na območju Pirana in mu odvzeli prostost.

Ker gre za odvisnika od prepovedanih drog, ki je kazniva dejanja izvrševal na zahrbten in posebej predrzen način, ni zaposlen, poleg tega pa je obstajala bojazen, da bi s tatvinami nadaljeval, so ga v torek privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega državnega tožilstva v Kopru. Po opravljenem zaslišanju je sodnik na predlog okrožnega državnega tožilstva zoper moškega odredil pripor, so še zapisali na policiji.

Burja |  17 .08. 2013 ob  12: 20
Piranski klosari.
trrrrr |  16 .08. 2013 ob  16: 33
-1
vrjetno ne ker sem ga vidu 5min nazaj setat po piranu
Smrad |  16 .08. 2013 ob  14: 42
Đambo a?