2014: Slovenija otok sredi Evrope!

Znani politično ekonomski tednik The Economist je na svoji spletni izdaji pripravil grafično napoved rasti bruto domačega proizvoda za skoraj vse države sveta. Slovenija bo tako edina država v Evropi, ki bo prihodnje leto še naprej doživela padec BDP-ja in s tem življenjskega standarda njenih prebivalk in prebivalcev. Za vse ostale države v EU The Economist, ki je infografiko pripravil glede na projekcijo IMF-a, napoveduje rast in s tem konec recesije.

Če želite doseči neprijetno presenečenje, potem na desni strani, kjer je izbirnik "zoom to" izberite "Europe", saj drugače efekt presenečenja ne bo dovolj velik, le zaradi objektivne majhnosti naše države, ki se na svetovnem zemljevidu vidi slabše. 

V drugem koraku, sedaj ko ste približali zemljevid Evrope, pa izberite projekcijo oziroma napoved za naslednje leto (2014). 

Infografika, ki prikazuje kruto realnost, v kateri se je znašla naša država, a žal tudi prikazuje še slabšo prihodnost, je dosegljiva na tem spletnem naslovu: Infografika.

Če že sarkastično nadaljujemo, pa imamo vsaj en razlog za veselje. Ne bodo nas več zamenjevali s Slovaško. Nam napovedujejo padec bruto družbenega proizvoda za 1,4 odstotne točke. Slovaška pa bo rasla za 2,3 odstotne točke.  Sicer pa je jasno, da smo glede na to projekcijo prihodnje leto prvi v Evropi po padcu življenskega standarda. 

Mario sz Padne |  14 .10. 2013 ob  20: 06
Edino še v SLO se ukvarjamo z duhovi (socializem, komunizem), drugod se pa ukvarjajo z napredkom...
ja že 5 let  |  12 .10. 2013 ob  21: 51
govorijo isto , "naslednje leto ne bo več recesije" , za slovenijo itak ni pomoči če imamo take politike ki ne znajo niti angleško govorit (BRATUŠKOVA)
palinko |  12 .10. 2013 ob  15: 13
ampak pri nas bomo lahko prepevali Bandiera rossa
to pa tudi nekaj šteje
še malo počakajmo in bomo v najvišji stopnji socializma to je komunizmu; živeli pa bomo od vesoljske prana energije
moje mnenje je da je tako prav; lahko kandidiramo za Darwinovo nagrado (za tiste ki ne poznate tega tekmovanja: Darwinove nagrade vsako leto prejmejo tisti, ki so s tem, ko so po neumnosti odšli s tega sveta, pripomogli k izboljšanju človeškega genskega bazena
:) |  12 .10. 2013 ob  14: 09
ne vem vam, ampak meni je prav kul.