Divji šparglji, oviti v pršut in sir
Nekaj truda bo potrebnega, če želite divje šparglje. Seveda jih lahko tudi kupite, vendar se trud splača.
Jaz sem jih rahlo pokuhal, da sem jih potem pekel čim manj časa. Ko so kuhani, jih odcedite in ovijete v sir in pršut. Seveda lahko namesto pršuta uporabite tudi panceto ali kakšno podobno mesnino.
Slastne jedi v rubriki "Kaj se kuha?" na portalu Regional za vas pripravlja Peter Bajnoci. Za še več inovativnih receptov obiščite njegovo spletno stran.
V ponvi jih na maslu pečemo par minut, da se pršut rahlo zapeče. Na koncu popopramo in to je vse.
Jedi lahko dodamo tudi poširano ali naribano trdo kuhano jajce. Zadeva je simple. Okusi so prvinski. Šparglji grenki... taki kot morajo biti.
Veselo nabiranje in dober tek.
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
včeraj ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
24.4.2024 ob 10:36
Novo iz Slovenije
KOPRČANKA ANDREJA LEŠKI NA EVROPSKEM PRVENSTVU OSVOJILA BRON: "Šla sem na vse ali nič"
A.P.
-
danes ob 18:13
SDS IN NSi ZA USTAVNO PRESOJO IN ZADRŽANJE ODLOKOV: Se bodo referendumi zamaknili?
T.K.
-
danes ob 14:59