Pojeduh v izolski gostilnici Gušt

Kulinarika

Naš in vaš Pojeduh se je tokrat ustavil v Izoli. Natačneje v izolski gostilnici Gušt. Se vam že cedijo sline? Ko boste pregledali fotogalerijo, se vam bodo zares. 

Na prvo novembrsko nedeljo je Pojeduhova ekipica preverjala, kako svoje goste razvajajo v Guštu. Izolsko gostilno, ki je bila nekoč znana predvsem kot picerija, sta pred dvema letoma prevzela Aleš Piščanc in njegovo dekle Marja Černe. V tem razmeroma kratkem obdobju sta picam, ki danes predstavljajo 30 % prometa, dodala široko paleto klasičnih in tudi bolj posebnih mediteranskih jedi. Čeprav večina ljubiteljev kulinaričnih dobrot ob napisu »Pizzeria« usloči obrvi in odkoraka dalje, naj vas tokrat to ne zavede. 

Gušt lahko vsak dan med 11.00 in 23.00 sprejme največ 55 gostov v notranjih prostorih ter ob toplih sončnih dnevih še dodatnih 40 obiskovalcev na zunanji terasi.

Priporočajo jedi, pripravljene in postrežene v ponvi oz. »padeli«,  domače testenine, fuže in raviole ter jedi z žara na lavo. Še posebej so ponosni na širok izbor kreativnih sladic, ki se razlikujejo iz tedna v teden.

V Guštu so nas razvajali z izborom trenutno najbolj reprezentativnih predjedi, glavnih jedi in seveda sladic.

Preizkusili smo:

-        bruskete z bivoljo mocarelo, češnjevim paradižnikom in svežo baziliko (3,5 €),

-        bruskete z brie sirom, bučno kremo in pečenimi bučnimi semeni (3,5 €),

-        bruskete z radičevo kremo, popečenim gamberom in špekom (4,5 €),

-        domači ravioli, polnjeni s kozjim sirom v bučni kremi in s pečeno slanino (12 €),

-        rižota z bučno kremo in popečenimi kalamari (10 €),

-        padela s hobotnico na rdeče in polento (13 €),

-        goveja tagliata na rukoli in s parmezanovimi lističi (13,5 €),

-        kakijeva strjenka z malinami in pistacijo (3,5 €),

-        čokoladna torta s pomarančo (3,5 €),

-        jogurtov mus z jabolkami, cimetovim prelivom in karameliziranimi mandlji (3,5 €).

Pili smo:

-        Plemenito belo Vinakoper letnik 2007,

-        rebula Blažič letnik 2010,

-        cabernet sauvignon Steras letnik 2008.

Preverjeno priporočamo: bruskete z radičevo kremo, popečenim gamberom in špekom; padelo s hobotnico na rdeče s polento; kakijevo strjenko z malinami in pistacijo in čokoladno torto s pomarančo.

Gostilna Gušt:

N: Drevored 1. Maja 5, Izola

E: info@gostilnica-gust.si

T: +386(0)51-383-666

W: www.gostilnica-gust.si

F: www.facebook.com/gostilnica.gust

Več Pojeduha: 

Pojeduh v gostilni Gordia v Kolombanu

Od kebaba do moderne turške kuhinje

V Gostilni Mahorčič v Rodiku

Deli novico:

mortadela |  18 .11. 2012 ob  16: 58
gušt je zakon
Manjka napis |  18 .11. 2012 ob  16: 18
* Oglasno sporocilo
lana |  18 .11. 2012 ob  13: 49
V Guštu imajo super izbiro sladic! Brusketice so tudi odlične;)
Mega |  18 .11. 2012 ob  12: 54
Mega, zgleda res ful doro, glede na ostale pojeduhove izkusnje pa tudi veliko ceneje.