20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
08:55
23.10.2018

PIRAN BO GRADIL NEPROFITNA STANOVANJA: Stroji bodo zabrneli še pred koncem poletja

Po trinajstih letih bodo v občini Piran ponovno gradili neprofitna stanovanja. Po dolgotrajnem usklajevanju med Stanovanjskim skladom Republike Slovenije in Občino Piran ter zadostitvi  zahtevnemu  urejanju vse potrebne dokumentacije septembra pričnejo z gradnjo.

Vsebino omogoča Okolje Piran Foto: Okolje Piran, soitave.org
17.07.2018 ob 11:03

Večstanovanjski objekt z 22 stanovanji, uporabne površine 1.370,32 m2 in dvonivojsko parkirišče z 48 parkirišči bodo gradili v naselju Sečovlje-Košta in sicer na območju grebena, kjer je predvidena pozidava stanovanjskega tipa. Objekt je predviden na spodnjih terasah severno od grebenske ceste in ob lokalni cesti za Parecag, s katere je predviden tudi dostop do objekta.

Za funkcionalno ovirane osebe dve stanovanji

Občina bo prispevala finančna sredstva za 11 stanovanj, Stanovanjski sklad RS pa za drugo polovico.

Objekt bo delno vkopan in bo sestavljen iz dveh zrcalno enakih enot z ločenima vhodoma in stopniščema, v vsakem stopnišču bo 11 stanovanjskih enot.  V vsakem vhodu bo osebno električno dvigalo nosilnosti 675 kg.

Objekt spada med objekte, ki morajo biti brez ovir, zato so dostopi do vhodov in tudi sami vhodi brez grajenih in komunikacijskih ovir. Dve stanovanji, na vsakem vhodu po eno, bosta prilagojeni bivanju funkcionalno oviranim osebam, vsi prostori bodo dovolj veliki, da bo omogočeno gibanje z invalidskim vozičkom, oprema napeljav in naprav bo prav tako prilagojena posebnim potrebam funkcionalno oviranim osebam.    

Direktor Alen Radojkovič: "Zadnjih nekaj let je bila skupna prioritetna naloga Občine Piran in Okolja Piran iskanje možnosti in rešitev, da pričnemo z gradnjo tega stolpiča. V Okolju Piran smo zelo zadovoljni, da bo oktobra leta 2019 dvaindvajset mladih družin prišlo do novega stanovanja, za katere bo polovico finančnih sredstev zagotovila Občina Piran, Stanovanjski sklad pa drugo polovico. Z izgradnjo stolpiča se bo tudi uredil del naselja, kjer je bilo do sedaj divje odlagališče, uredila se bo vsa potrebna infrastruktura. So pa pred nami že novi izzivi; preučujemo možnosti za novo cesto, ki bi razbremenila center Sečovelj in kot najboljša varianta se nam ponuja lokacija na južnem pobočju, kjer je bila nekoč predvidena cesta do golf igrišča, parcele pa so večinoma v lasti občine."  

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno