20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
03:09
19.09.2018

Park avtohtonih živali v Hrastovljah odpira vrata

V Hrastovljah so odprli tematski park avtohtonih živali in rastlin, ki je nastal v okviru čezmejnega projekta Biodinet.

Uredništvo/STA/Foto: Veronika Einspieler
04.10.2014 ob 00:00

Projekt Biodinet - Mreža za ohranjanje biotske raznovrstnosti in kulturne krajine znotraj programa za čezmejno sodelovanje med Italijo in Slovenijo za obdobje 2007-2013 je predvidel vzpostavitev programov in smernic za trajnostni razvoj Krasa in Kraškega roba na slovenski in italijanski strani z namenom ohranjanja naravne in kulturne dediščine čezmejnega prostora.

S parkom do večje prepoznavnosti kraja

V okviru projekta, v katerem je sodelovalo 12 partnerjev z obeh strani meje, je zaživel omenjeni tematski park, v katerem bodo obiskovalci lahko spoznavali istrsko pramenko, drežniške koze, krškopoljske prašiče, boškarine in istrske osle. Na skupno devetih hektarjih bo moč spoznati tudi domače sorte sadja in zelišča. Med drugim so uredili študijski sadovnjak in čebelnjak.

S parkom upravlja Društvo Boškarin, kjer si nadejajo, da bodo z njim pripomogli tudi k večji prepoznavnosti podeželja. Pomembno vlogo je odigralo Znanstveno-raziskovalno središče Univerze na Primorskem, Mestna občina Koper pa je dala na voljo zemljišča.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno