20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
01:45
21.09.2018

OKOLJE PIRAN SPOROČA: Pogrebna služba deluje nemoteno

Okolje Piran je 26. septembra pridobilo dovoljenje za opravljanje pogrebne dejavnosti, ki je izdano v skladu z Zakonom o pogrebni in pokopališki dejavnosti, vendar obveza po pridobitvi dovoljenja ni edina novost, ki jih je prinesel zakon. So sprejetja ustreznih aktov pogrebna služba deluje nemoteno, sporočajo iz Okolja Piran.

Vsebino omogoča Okolje Piran
17.10.2017 ob 14:38

Ta predvideva tudi uskladitev občinskih podzakonskih aktov in oblikovanje novih cen storitev. Podlaga za oblikovanje cen storitev je Uredba o metodologiji oblikovanja cen, ki pa jo država še ni sprejela.

Okolje Piran tako obvešča vse uporabnike, da nemoteno opravljajo vse pogrebne in pokopališke storitve po obstoječih veljavnih cenah, tudi 24-urno dežurno pogrebno službo. Pričakujejo, da bo država podaljšala občinam rok za sprejetje občinskega odloka o pokopališkem redu in oblikovanje novih cen. Šele ko bodo zagotovljeni vsi pogoji za sprejetje novih aktov, bodo lahko posredovali na občinski svet svoje predloge novih cen, medtem pa služba nemoteno deluje.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno