20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
02:53
19.09.2018

OKOLJE PIRAN ŠIRI VOZNI PARK: Korak k uresničevanju občinske prometne strategije

Okolje Piran bo svoj vozni park obogatilo z novim okolju prijaznim avtobusom, ki bo na liniji Fornače–Tartinijev trg začel voziti spomladi. Z nakupom želijo v javnem podjetju uslišati potrebe krajanov ter narediti korak k uresničevanju letos sprejete celostne prometne strategije Občine Piran.

Vsebino omogoča Okolje Piran
15.12.2017 ob 09:00

Avtobus, ki so ga v Okolju Piran kupili konec lanskega leta.

Javni razpis za nakup četrtega avtobusa je v teku, direktor Okolja Piran Alen Radojkovič pa pričakuje, da bodo pogodbo z najugodnejšim ponudnikom podpisali kmalu. "To bo prvi korak k uresničitvi prometne strategije v piranski občini, saj je eden njenih stebrov prav izboljšana ponudba javnega potniškega prometa."

Strategija med drugim predvideva povečanja kapacitet, raznolikosti voznega parka ter podaljšanje obratovalnega časa avtobusnih linij. "Z novim avtobusom bomo lahko že prihodnjo pomlad okrepili linijo Tartinijev trg - Fornače ter podaljšali njen obratovalni čas," napoveduje Radojkovič.

Alen Radojkovič

Novi avtobus bo podobno kot obstoječi opremljen s protizdrsnimi stopnicami in talno oblogo, nizkopodno platformo in mehansko dvižno ploščadjo za invalidske vozičke v zadnjem delu ter klimatsko napravo in drugo opremo, ki ustreza zahtevanim standardom.

Javni potniški promet v Okolju Piran trenutno izvajajo s tremi okolju prijaznimi klasičnimi avtobusi, poleti vozita tudi dva električna, imajo pa še dva dotrajana avtobusa. Do 21. decembra zbirajo ponudbe za njuno prodajo.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno