20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
02:14
21.09.2018

LAHKO ZAPADE TUDI SNEG: Zimska služba v Piranu v polni pripravljenosti

15. november je tu, zimska služba v Piranu pa je v polni pripravljenosti. Med 15. novembrom in 15. marcem je namreč, v skladu z Zakonom o pravilih cestnega prometa, predpisana obvezna zimska oprema. Zimske razmere nastopijo, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo. Okolje Piran zato voznike poziva, naj na zimske razmere svoja vozila pravočasno pripravijo.

Vsebino omogoča Okolje Piran
15.11.2017 ob 09:03

Okolje Piran d.o.o. na podlagi Odloka o gospodarskih javnih službah vrši zimsko službo v občini Piran, kar v naravi predstavlja ročno in strojno posipanje poledenelih in zasneženih poti in pločnikov s peskom pomešanim s soljo.

Iz Okolja Piran sporočajo, da so popolnoma pripravljeni na zimske razmere; v skupino za zimsko službo je vključenih 12 zaposlenih, sklenjene so pogodbe s petimi podizvajalci v zaledju občine, za izvajanje zimske službe je pripravljenih devet komunalnih vozil. Podjetje je nabavilo 150 kubičnih metrov oziroma 25 ton drobljenca za posipanje cest, sol pa imajo na skladišču od pretekle sezone.

Z odpravljanjem posledic včerajšnjega in današnjega neurja so lahko preverili organiziranost in tehnično pripravljenost v podjetju, to je bila izredno dobra preizkušnja, zato lahko občanom upravičeno zagotovijo, da bodo tudi v prihodnje primerno odpravljali vse nevšečnosti na javnih površinah. Pri izrednih razmerah prosijo le za malo potrpljenja, saj morajo delati po predpisanih prioritetah, in sicer glede na kategorijo ceste oziroma javne poti ter stopnjo nevarnosti za ljudi in okolje.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno