Lepljive roke zaradi sladoleda bi lahko kmalu postale preteklost. Britanski znanstveniki so namreč sporočili, da so razvili sestavino za sladoled, zaradi katere se ta priljubljena sladica počasneje topi.
KONEC LEPLJIVIH ROK: Razvili sladoled, ki se počasneje topi
Svet
Zaradi beljakovine BsIA, ki je naravno prisotna v nekaterih živilih, je sladoled mehkejši in se ne začne tako hitro topiti. "Beljakovina poveže zrak, vodo in maščobo v sladoledu, zaradi česar je ta super mehak," so sporočili z univerze v Edinburghu. Poleg tega naj bi sladoled po njeni zaslugi tudi hitreje zamrznil, pri čemer pa se v njem ne tvorijo grobi kristali, temveč ostane mehak in kremast.
Beljakovino so znanstveniki na škotskih univerzah Edinburgh in Dundee razvili s pomočjo človeku prijaznih bakterij, na trgu pa naj bi bila dostopna v treh do petih letih.
Regional priporoča
Več kronike
SESTRAMA SE JE ZALOMIL POSEL S PROSTITUCIJO: Razočarani klienti so se razgovorili na policiji
T.K.
-
25.4.2024 ob 14:14
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
25.4.2024 ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
24.4.2024 ob 10:36
Več trendov
Novo iz Slovenije
RESOLUCIJI O PREPREČEVANJU KRIMINALITETE IN DRUŽINSKEGA NASILJA: Poslanci brez glasu proti
A.P.
-
včeraj ob 18:43
KOPRČANKA ANDREJA LEŠKI NA EVROPSKEM PRVENSTVU OSVOJILA BRON: "Šla sem na vse ali nič"
A.P.
-
včeraj ob 18:13
SDS IN NSi ZA USTAVNO PRESOJO IN ZADRŽANJE ODLOKOV: Se bodo referendumi zamaknili?
T.K.
-
včeraj ob 14:59