26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
10:33
23.06.2018

IMATE IDEJO? Prijave na natečaj Start-up Koper Capodistria se iztekajo

Deležniki podjetniškega podpornega okolja v Mestni občini Koper  Univerzitetni inkubator PrimorskeKulturno izobraževalno društvo PiNASredišče Rotunda Koper, Center mladih Koper,  Regionalni razvojni center Koper in koprska enota Zavoda RS za zaposlovanje – so se pred meseci povezali in s finančno podporo Mestne občine Koper organizirali natečaj, ki je namenjen mladim: START-UP KOPER CAPODISTRIA. Upravičeni prijavitelji so  mladi do 34. leta, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Koper, so študenti Univerze na Primorskem ali dijaki koprskih srednjih šol. Kdor želi sodelovati, ima le še 10 dni za prijavo na natečaj.

Vsebino omogoča Univerzitetni inkubator Primorske, foto: Techworld, startupstockphotos.com, rvdds.nl
05.09.2017 ob 09:50

V okviru natečaja se prijavitelji lahko odločijo za reševanje predlaganih izzivov, ki so jih prispevali gospodarstvo in občina, lahko pa predlagajo tudi lastne podjetniške izzive, pri čemer so prednostna področja turizem, podeželje in kmetijstvo ter socialne storitve. Pri tem pa ni ovira, da bi prijavili podjetniško idejo s kakšnega drugega področja.

Posameznikom in ekipam, ki se bodo prijavili, bo v okviru platforme zagotovljena uspešna identifikacija podjetniške priložnosti, ravno tako pa bodo deležni podpornih podjetniških aktivnosti v obdobju razvoja podjetniške ideje ali projekta, pri odprtju start-up podjetja in pripravi za trg primernega produkta oziroma storitve.

Posamezniki ali skupine, ki želijo sodelovati na natečaju, se morajo prijaviti do 15. septembra do polnoči. Ker je sodelovanje v skupinah zelo priljubljeno, so posamezniki, ki bi pri reševanju izzivov sodelovali, izrazili željo, da bi se povezali v skupino, čeprav svojih sočlanov še ne poznajo. V ta namen je na spletni strani, kjer je natečaj tudi podrobneje opisan, dodana možnost iskanja skupine. Oblikovanje skupin bo potekalo na Meet-up Start-up Koper, ki bo potekal ta petek, 8. septembra ob 14.00 uri v prostorih CMK. Poleg oblikovanja novih podjetniških ekip, pa bodo deležniki podjetniškega podpornega okolja v živo predstavili natečaj sam in posebej tudi program Start up Koper vikenda (22.–24. september), predlagatelji izzivov pa svoje predloge. Na mreženjskem dogodku se bodo mladi s podjetniškim duhom lahko srečali s predstavniki gospodarstva in ustvarili svojo podjetniško skupino, do petka, 15. septembra, pa morajo svoje idejne rešitve prijaviti s spletnim obrazcem.

Prijavljenim posameznikom oziroma skupinam bo omogočeno nadaljnje sodelovanje v brezplačnem programu, v okviru katerega bodo organizirani podjetniška šola, motivacijski dogodki, povezanih z gospodarstvom in drugimi organizacijami, mentorski program in zaključni tekmovalni dogodek. Na zaključnem dogodku bo komisija ocenjevala predstavitve finalistov.

Nagradni sklad natečaja znaša 5.000 evrov in vključuje udeležbo zmagovalne ekipe na start-up dogodku na Dunaju ter koriščenje storitev podpornega podjetniškega okolja, ki jih ponujajo partnerji programa. Nagrade bodo razdeljene med tri najboljše ocenjene inovativne podjetniške ideje oziroma rešitve.

Za več informacij lahko pišete na startup.koper@uip.si, dodatne informacije so na voljo tudi na Facebook strani Startup Koper Capodistria

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno