ZVRHANA DOZA PRIKUPNOSTI: Zakaj se mačke in psi do majhnih otrok obnašajo drugače? (VIDEO)

Trendi

Večina ljudi, ki imajo tako hišnega ljubljenčka kot dojenčka, vam bodo povedali, da se hišni ljubljenček do njega vede drugače. Mnogi ljudje poročajo, da se jim zdi, da njihovi hišni ljubljenčki vedo, da morajo biti nežni do "človeškega mladička". Toda ali ljubljenčki resnično razumejo, kaj oziroma kdo pravzaprav je dojenček?

Psi

Nekateri strokovnjaki menijo, da psi resnično občutijo razliko med dojenčkom (ali majhnim otrokom) in odraslim človekom. Po mnenju nekaterih, imajo psi močan občutek za to, kdo je njihova družina. Kot verjetno že veste, so psi navadno zaščitniški do svojih lastnikov. Iz tega sledi, da so morda lahko še bolj zaščitniški do družinskega člana, ki je še posebej majhen.

Vonj je pri psih glavni način zbiranja informacij. Ljudje se v primerjavi s psi veliko bolj zanašamo na to, kar vidimo, kot na tisto, kar vonjamo. Zato velikost dojenčka ni ključnega pomena pri tem, da ga pes obravnava drugače. Čeprav ne vemo zagotovo, lahko dojenčki našim psom dišijo drugače kot odrasli ljudje in jih na ta način prepoznajo.

Mačke

Mačke se rade uležejo k spečemu dojenčku, kar je verjetno posledica dejstva, da mačke obožujejo toploto in udobje. Številni lastniki mačk tudi poročajo, da je njihova mačka izjemno potrpežljiva do njihovega dojenčka in kaže več strpnosti do majhnega otroka kot do odraslih oseb.

Raziskave kažejo, da se večina sesalcev odziva na krike novorojenčkov, ne glede na vrsto mladičkov. To pojasni, zakaj se mačke in psi odzivajo na krike dojenčkov. Obenem lahko tudi pojasni, zakaj so do njih bolj potrpežljivi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija