ŽURD KOPER: Letos kar šest zmag in le en poraz, prihodnje leto prva liga? (FOTO)

Koper

Žensko univerzitetno rokometno društvo Koper (ŽURD Koper) velja za enega od ženskih rokometnih klubov z dolgoletno tradicijo in mnogimi uspehi v prvoligaških tekmovanjih. Po nesrečnem izpadu iz prve lige pred tremi leti, si rokometašice ŽURD Kopra prizadevajo k ponovnem povratku med elito. V letošnjo sezono so vstopile še odločneje proti zastavljenemu cilju – trenutno se nahajajo na drugem mestu 1.B lige s točko zaostanka za vodilno Ljubljano.

V 1.B ligi, kjer letos nastopa skupno osem klubov, so rokometašice Kopra zbrale šest zmag in le en poraz, ko so bile za gol prekratke v prestolnici. V nadaljevanju jih čakajo tako še povratne tekme in drugi del tekmovanja, kjer se prve štiri ekipe borijo za naslov prvakinj in napredovanje v višji rang tekmovanja.

Igralke, pod okriljem glavnega trenerja Željka Zirduma in kondicijskega trenerja Blaža Kuzmiča, ter ostali podporniki kluba si želijo samo eno – napredovanja med osem najboljših ženskih klubov v Sloveniji. S tem namenom so v Koper že na začetku sezone pripeljali okrepitve. Domačinkam (Martič, Rešek, Prašelj, Doneva, Škerjanc, Horvat, Plahuta, Benčič, Božeglav, Čermelj, Simović, Vukelič in Soršak) so se tako pridružile Berzelak in Kolobarić, veliko je tudi povratnic, ki jih je pot, življenjska ali športna, zanesla drugam (Grzentič, Kokot, Radić, Cupin, Mattica, Kresal in Grmšek). V nadaljevanju pričakujejo še pridružitev Cah, Vatovec, Petrovčič in Šujak.

"Izjemno sem ponosna na dekleta, ker dokazujejo, da se s trdim delom in predanostjo lahko doseže marsikaj. Verjamem da lahko s takim načinom dela in dobro atmosfero v ekipi, navijačem postrežemo še z boljšimi predstavami. V nadaljevanju si želim, da bi na igrišču še naprej uživale, izkoristile svoj potencial in seveda ostale brez poškodb," pove Gaja Soršak, kapetanka ekipe.

"Ženski rokometni prostor zadnja leta beleži velik upad priljubljenosti, zato si dekleta poleg napredovanja in dobrih predstav želijo, da bi navdihnile mlada dekleta, da vzljubijo ta šport in se ne bojijo spopasti z izzivi. Verjamejo namreč, da sta vztrajnost in disciplina ključ do uspeha, tako v športu kot tudi v življenju," doda trener Zirduma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija