ŽUPAN NAJ PREDA KLJUČE MESTA: V Piranu bodo obudili staro pustno tradicijo

Piran

Pisalo se je leto 2003, ko sta se Fulvia Zudič in Dragan Klarica odločila obuditi staro piransko tradicijo Velikega pustnega plesa v gledališču Tartini. Prvotna ideja, ki se je ves čas razvijala in bogatila z različnimi vsebinami, tudi po šestnajstih letih še vedno kuje uspehe. To dokazuje priljubljenost plesa, z leti nadgrajenega s temami, ki so pritegnile radovednost občinstva, predvsem pa s tekmovanjem mask, ki udeležence vsako leto spodbudi k iskanju najlepšega in najbolj originalnega kostuma.

21. februarja ob 10.30 se bodo piranske maske podale pred sedež občine in pozvale župana k predaji ključev mesta. Ob pozivu ga bodo seznanile s svojimi načrti za prihodnje dni.

Veliki pustni ples pa bo v soboto, 2. marca, ob 20.00. Tema tokratnega plesa so dobri in zli - angeli in demoni, za plesno glasbo bodo skrbeli zasedba Pizza Connection in DJ Adriano Roj, kot gostje bodo nastopili folklorno glasbena skupina Muja Folk iz Milj. Kot vsako leto bo potekala pustna revija z izborom najlepših in najbolj originalnih mask. Nagrajene bodo posamične maske, pari in skupine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija