ZOBOZDRAVNICA SE JE V PRENOVLJEN ZD SEČOVLJE ŽE VRNILA: Na katere zdravstvene storitve še čakajo? (FOTO)

Piran

V Sečovljah so dobili prenovljen zdravstveni dom, za katerega je piranska občina zagotovila 440.000 evrov.

Kot so sporočili iz piranske občine, so v celoti prenovili notranjost in pročelje objekta, sanitarije in pomožne prostore. Vse elektro in strojne instalacije so zamenjali s sodobno tehnološko opremo in vgradili novo stavbno pohištvo. Objekt so energetsko sanirali, popravili dotrajane dele strehe, zamenjali obrobo in žlebove.

"Lani zasnovana investicija sicer ni predvidevala ustrezne ureditve dostopa objekta, a smo to pomanjkljivost hitro odpravili. Površino ob zdravstvenem domu smo tudi asfaltirali, zarisali parkirna mesta in uredili ustrezno odvodnjavanje. Bistveno smo dostop olajšali tudi gibalno oviranim osebam," je povedal piranski župan Andrej Korenika.

Zobozdravnica se je v ZD Sečovlje že vrnila, pričakujejo pa tudi novega zdravnika družinske medicine. V načrtih imajo odprtje referenčne ambulante in pridobitev ortodonta.

Dela je izvedlo podjetje Geoit. Piranska občina je projekt izvedla v sodelovanju z zdravstvenim ministrstvom, ki je prispevalo 236.592 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  18 .06. 2023 ob  08: 27
-2
Kako, družinska zdravnica je prevzela ambulanto in paciente iz Sečovelj in zdej bi ostala v Luciji ? Pa kje smo ?
SonjaK |  17 .06. 2023 ob  07: 13
13
Ma bogi revež ta naš novi župan.
Namesto, da bi se zahvalil Zadkoviču za izvedbo projekta, ki ga je včeraj slavnostno otvoritev, se on pohvali s tem kako je kubik asfalta zlil ped zdravstveni dom. Če je to vse kar znaš še ne pomeni, da ti bo kdo za to hvaležen.
Raje se pobahaj in povej kako potekajo tvoja pogajanja glede odprtja tenis igrišč, ki samevajo občina zaradi tega izgublja nočitve.