ZNOVA PESTER DAN V GORAH: Več intervencij na Primorskem, oseba v težavah tudi na Slavniku

Kronika

Gorski reševalci so tudi na današnjo soboto imeli polne roke dela. Med številnimi intervencijami so jih nekaj opravili tudi na primorskem koncu. Pomoč je bila potrebna tudi na Slavniku.

Fotografiji sta simbolični.

Ob 11.14 je na Slavniku osebo obšla slabost. Gasilci JZ GB Koper in PGD Osp so nudili pomoč reševalcem PHE Obala pri prenosu in prevozu osebe s Slavnika do reševalnega vozila. V tem primeru pomoč gorskih reševalcev ni bila potrebna, so pa slednji intervenirali v sledečih primerih.

Ob 14.03 se je v Gradiški turi, smer Makabi, na območju občine Vipava, pri padcu poškodoval plezalec. Posredovali so reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in GRS Ljubljana. Poškodovanca so na kraju oskrbeli in na klasičen način prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ajdovščina. Ti so ga z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 14.47 se je na pobočju Krna v občini Kobarid pri ponesrečenem vzletu z jadralnim padalom poškodoval padalec. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo reševalcev na krovu. Poškodovanca so prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Reševalci so bili na Kobariškem znova aktivirani ob 17.20, ko se je pod pobočjem Planine Zaprikraj izgubila planinka. Reševalca GRS Tolmin sta jo našla nepoškodovano in jo varno pospremila do avtomobila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija