ZNANSTVENIKI ZASKRBLJENI: Prihaja "pošastna različica virusa", odporna na cepivo?

Svet

Znanstveniki so zaskrbljeni, da bi lahko prihodnjo pomlad imeli novo različico koronavirusa, odporno na cepivo. "Prej ko bomo prejeli obnovitveni odmerek cepiva, boljše bo naše stanje v naslednjih mesecih. Na žalost so se do zdaj uresničile vse moje napovedi. Upam, da se tokrat motim, a mislim, da bomo marca, aprila ali maja imeli različico virusa, ki je popolnoma odporna na cepivo. Tako nizke precepljenosti po svetu pač ne moremo imeti, saj se virus zelo širi tako med cepljenimi kot necepljeni," je dejal imunolog dr. Mark Dybul, profesor na univerzi Georgetown.

Vendar pa Dybul tudi trdi, da bo zagotovo prišel napredek pri terapijah in cepivih, ki bodo ustavili množično širjenje te različice virusa. Pri zaustavitvi bi lahko pomagala tudi pršila za nos, poroča Jutarnji list.

"Mislim, da bomo takšne izdelke imeli v prihodnjem letu in pol. Dolgoročno stanje se bo spravilo v red, a naslednje leto in pol bi lahko bilo za nas precej težko," je dodal strokovnjak.

Nemški znanstveniki so že prej opozorili, da bi lahko starejša različica virusa, imenovana različica A.30, postala odporna tudi na cepiva Pfizer in AstraZeneca.

Ameriški znanstvenik in imunolog Anthony Fauci je septembra opozoril, da bi lahko prispela "pošastna različica virusa" v primerjavi, s katero bi bil delta sev šibek.

Anthony Fauci

"Vedno obstaja tveganje, da bolj, ko virus kroži v družbi, hitreje pride do novih mutacij, ki se bistveno razlikujejo od različice virusa, ki je trenutno prisotna," je dejal Fauci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  20 .11. 2021 ob  15: 02
Ga ze imajo v epruveti in ga bodo sprostili spomladi. Tako kot sta Fauci in Gates naredila z prvim sevom. Narejen v ZDA, prenesen v Wuhan, kjer so ga izpustili.
Voliga |  20 .11. 2021 ob  09: 56
Ahaha in spet bomo vsi umrli :))

Znanstveniki so nam že zdavnaj povedali da z mutiranjem nevarnost pada in nalezljivost raste.
Ištrijan |  19 .11. 2021 ob  18: 49
14
Fauci in njegova agenda sodijo med najbolj grozljive in pošastne tipe virusov!!!
bubobubo |  19 .11. 2021 ob  18: 31
12
dovolj, da ga vidiš in veš kam spada (Fauci mislim)
Obala1 |  19 .11. 2021 ob  16: 57
19
In se, da popravim @nemebasat, Fauci ni samo kriminalec vendar Mega kriminalec
Obala1 |  19 .11. 2021 ob  16: 55
E zdaj ne peto In šesto dozo vse do trenutka ko bo vsak mesec obvezna doza …se vedno mi ni jasno kako folk nic ne razume …nekaterim je res Bog dal glavo samo zaradi frizure
alfa |  19 .11. 2021 ob  16: 23
12
prav vam je, odlično super...bolj se boste cepili bolj bo virus mutiral...je pametnejši od vas...
manemebasat |  19 .11. 2021 ob  16: 14
15
Fauci je kriminalec, ki so ga ze velikokrat nasli na lazi.