ZNANO ŠTEVILO DELAVCEV, KI JIH BODO VRGLI IZ CIMOSA: Leto končujejo z več kot dvema milijonoma evrov izgube

Koper

Skupina Cimos bo letošnje leto končala z več kot dvema milijonoma evrov izgube, posledično pa naj bi v zadnjih dveh tednih poslali domov približno 15 delavcev iz režije, ki so zdaj na čakanju, kasneje pa naj bi dobili odpoved iz poslovnih razlogov, danes poročajo Primorske novice.

Cimos, ki velja za enega pomembnejših proizvajalcev delov za avtomobilsko industrijo, je v prvem polletju še posloval zadovoljivo, potem pa zaradi upada naročil vse slabše. Prodaja je za deset odstotkov zaostala za načrtovano, skupina pa bo tako letošnje leto končala z več kot dvema milijonoma evrov izgube, se časnik sklicuje na navedbe, ki jih je glavni izvršni direktor Cimosa Gino Berti podal v internem glasilu družbe.

"Postati moramo bolj učinkoviti in fleksibilni, zmanjšati število zaposlenih, ki je previsoko glede na padec prodaje, ter postaviti organizacijo, ki je vitka in zagotavlja donosno realizacijo vseh novih projektov, pridobljenih v zadnjem času, in omogoča pridobitev tudi novih," je še zapisal Berti.

Po informacijah časnika naj bi v zadnjih dveh tednih domov poslali približno 15 delavcev, ki so delali v Kopru in Senožečah, pri čemer ne gre za proizvodne delavce, ampak delavce iz režije oz. iz centralnih služb.

Neuradno so zdaj do nadaljnjega na čakanju, kasneje pa naj bi dobili odpovedi iz poslovnih razlogov. Skupina Cimos naj bi zmanjševala število tovrstnih delavcev na vseh svojih lokacijah, iz tistih na Hrvaškem naj bi tako doslej poslali na čakanje približno 20 delavcev.

Za predvidena odpuščanja je izvedel tudi sindikalist Skei Sašo Ristič, ki pa je bil prav tako redkobeseden. Ob tem je sicer ocenil, da so se v Cimosu spričo trenutnih težav, ki so povezane tudi s stanjem na trgu, očitno odločili odpustiti določene "drage" profile delavcev, stanje v podjetju pa naj vendarle ne bi bilo tako slabo.

O težavah sicer v zadnjem času poročajo mnogi dobavitelji avtomobilski industriji. Ta namreč beleži slabše rezultate, ki so po mnenju analitikov posledica ohlajanja svetovnega gospodarstva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  18 .12. 2019 ob  11: 45
@vseved, ne, taki vodilni skrbijo izključno za svojo R*T, ki bo vedno polna. Delo teh vodilnih je iskanje kot sem napisal novih tržnih niš, terenov, ... Zato pa imajo tolikokrat večjo plačo. Upam, da boš enkrat imel službo pri takem vodilnem, ki te bo vrgel na cesto, pa boš potem modroval.
vseved |  18 .12. 2019 ob  11: 23
-4
@ td, ti si tudi smešen. Pljuvaš po vodilnih ker skrbijo za dobro podjetja. V to skrb spada tudi odpuščanje nepotrebnih ljudi v režiji.
Monteverdi |  18 .12. 2019 ob  10: 23
No, no, novinarji: delavce bodo VRGLI iz CimosajQuery1123033627938190147555_1576660986728? Res "bogat" besedni zaklad ....
td |  18 .12. 2019 ob  09: 06
Standardna bruh mentaliteta nesposobnih managerjev, lastnikov .... "Postati moramo bolj učinkoviti in fleksibilni" .... PA KDO JE ZADOLŽEN ZA TO? Delavec za tekočim trakom ali managerji, lastniki ....? Ki imajo mimogrede 10x ali 100x večjo plačo za lastno nesposobnost? Še enkrat, za odpuščanje zadošča nekdo z osnovnošolsko izobrazbo. Nesposobneži nesposobni.