ZNANJE ZA ZDRAVJE: V sproščenem ambientu o strokovnih temah

Koper

V koprski Kavarni Triglav bo v sklopu dogodka 'Znanje za zdravje' govora o boleznih srca in ožilja ter o posledicah neustreznega življenjskega sloga. In to na povsem sproščen način. Dogodek, ki ga organizirajo Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Splošna bolnišnica Izola, bo tudi letos podprla Mestna občina Koper.

Srečanje oziroma strokovna klepetalnica bo v soboto, 10. novembra, s pričetkom ob 10. uri, pred oziroma v primeru slabega vremena v koprski Kavarni Triglav na Pristaniški ulici.

Tako boste lahko vsi, ki vas zanimajo zdrav življenjski slog, pomen umske in gibalne aktivnosti ter pravilna prehrana, v sproščenem kavarniškem vzdušju zastavljali svoja vprašanja strokovnjakom z različnih področij, kot so prof. Anton Grad, dr. med, Lilijana Vouk Grbac, univ. dipl. inž. živil, prof. Rado Pišot, kineziolog, prof. Boštjan Šimunič, kineziolog, dr. Mladen Gasparini, dr. med. in dr. Simon Korošec, dr. med. Ti bodo neposredno odgovarjali na vaša vprašanja o tem, kaj storiti in kako ukrepati, ko se pojavijo težave z vašim srcem in ožiljem, gibalnim aparatom ali centralnim nadzorom. Ob tem bodo z mobilnim laboratorijem tudi tokrat opravili meritve izbranih parametrov vašega zdravstvenega stanja in telesne zmogljivosti.

Dogodek sodi v niz dogodkov 'Znanje za zdravje', ki potekajo že osmo leto in katerih cilj je o boleznih srca in ožilja ter o posledicah neustreznega življenjskega sloga spregovoriti na način, ki bo dostopen najširši javnosti.

V preteklih letih so bila tako organizirana številna predavanja v koprski Taverni in v Gledališču Koper, prav tako so opravili na stotine meritev dejavnikov tveganja, ki lahko vplivajo na bolezni srca in ožilja ter pri tem ugotavljali telesno zmogljivost posameznikov. Obiskali so tudi vasi v zaledju Kopra in ljudem ponudili znanje za zdravje. Letos pa so se organizatorji dogodka - Splošna bolnišnica Izola in Znanstveno-raziskovalno središče Koper odločili, da bodo dogodek še bolj približali ljudem. Dogodek bo tudi letos podprla Mestna občina Koper, vsi zainteresirani pa lahko svoja vprašanja za strokovnjake zastavite že vnaprej, in sicer na http://www.zrs-kp.si/index.php/event/znanje-za-zdravje-2018/Odgovor boste dobili neposredno na samem srečanju.

Deli novico: