ZNANJE ZA ZDRAVJE: Kako ostati zdravi v času vladavine virusa?

Koper

Letos mineva že deset let, odkar so si pobudniki dogodka "Znanje za zdravje" zadali nalogo, da bodo o  posledicah neustreznega življenjskega sloga in o boleznih srca in ožilja spregovorili na način, ki bo dostopen in razumljiv najširši javnosti. V tem obdobju so sodelavci Inštituta za kineziološke raziskave, ZRS Koper in Splošne bolnišnice Izola na terenu izvedli več tisoč meritev telesne pripravljenosti in dejavnikov tveganja za BSO ter organizirali številna javna predavanja, na katera so povabili vrhunske strokovnjake.

Letos, ko mineva prvo desetletje tovrstnih prizadevanj so se odločili, da srečanje posvetijo trenutno najaktualnejši grožnji zdravju, vendar skozi oči različnih strokovnjakov. Letos bo tako na dogodku prisotnih pet eminentnih predavateljev, katerih pogled seže onkraj običajnih razmišljanj o trenutni epidemiji. Pogovor bosta povezovala idejna očeta srečanja prof. dr. Rado Pišot in doc. dr. Mladen Gasparini.

Dogodek bo potekal v četrtek, 7. oktobra, s pričetkom ob 19. uri v Gledališču Koper. Na dogodek se lahko prijavite prek e-poštnega naslova dogodki@zrs-kp.si.

Na glas bodo razmišljali različni strokovnjaki: dr. Rok Svetlič na temo: "Kronika neke družbene katastrofe", dr. Pavel Poredoš na temo: "COVID, žile in srce ali srce, žile in COVID'", Nada Rotovnik Kozjek na temo: "Se v črevesu skrivajo odgovori na ključna vprašanja medicine?", Milan Hosta na temo: "Telesna vadba in odziv na bolezen? Dihajmo z zdravjem" in Aleksander Zadel na temo: "Kako motivirati ljudi za proaktivno zdravstveno obnašanje?".