ZNANI SLOVENSKI PODJETNIK S PISMOM NA FB: "Dovolj je, ne grem se več"

Slovenija

Po Facebooku je zaokrožil zapis podjetnika Primoža Novaka, ki pravi, "da se ne gre več". Novak je sicer lastnik znane slovenske verige s hamburgerji Lars&Sven Burgers.

Podjetnik Primož Novak je na svojem Facebook profilu objavil zapis, v katerem primerja javen sektor s podjetji, ki se v teh težkih časih borijo za preživetje. Kot pravi, na družbenih omrežjih opaža, kako tisti, ki so v javnih in paradržavnih službah, brezskrbno in nasmejano uživajo na morju, kolesih, pohodih ...

"Pripada vam dodatek za korono, dodatek za delo od doma, regres je bil že nakazan ... Nekateri dobite celo dodatek za rabo lastnega prenosnika in uporabo domačega interneta! Če delavcu ne odobriš dopusta v željenem terminu, pade bolniška. Nekateri doktorji pišejo bolniške odsotnosti kot po tekočem traku in brez, da bi sploh pogledali "pacienta". /…/ Ko opomniš na obveznosti, je to že skoraj upravičena prijava za "mobing" ... Ob tej besedi se mi obračajo oči ... Seveda … Tudi dobiček bi morali deliti z zaposlenimi, za izgubo pa je vedno krivo le slabo vodstvo in naše napačne poslovne odločitve. Smo si za vse krivi sami, samo za dobiček smo zaslužni vsi v podjetju," na kontradiktornost opozarja Novak, ki pojasnjuje tudi, s kakšnimi težavami vse se v teh težkih časih spopadajo podjetja, da bi ohranila delovna mesta zaposlenih.

JAZ SE NE GREM VEČ ???????????? Danes obiščem eno od ljubljanskih (javnih) fakultet. Zaposleni uživajo na fakultetnem vrtu,...

Posted by Primoz Novak on Wednesday, July 8, 2020

"V javnem sektorju ni problem. Če zmanjka, se izda nova obveznica in pade milijarda na račun. Kdo in kako jo bo odplačal, se nihče nikoli ne vpraša. /…/ In ko se mesec obrne, bomo zopet nakazovali denar – davke za javni sektor, ki ga je nedvomno preveč in živi nesorazmerno z zmožnostmi države in davkoplačevalcev," pravi Novak. Prepričan je, da je nedvomno preveč, da bi imeli trije iz gospodarstva/realnega sektorja na grbi enega državnega uslužbenca.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Za konec pa je še zapisal: "Se vidimo prihodnje leto, ko bo to igračkanje udarilo po vseh … Jaz kljub zagonu in izzivom počasi ne zmorem več tega … Če se ne bomo resetirali sami, upam, da nas bo zlomila ekonomija, ker tako enostavno ne gre več …"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  10 .07. 2020 ob  14: 41
Imamo kar nekaj podjetij v Sloveniji, ki so preživela 1. svet. vojno pa 2. svet. vojno, fašizem, nacizem pa potem socializem in še danes uspešno delajo. Zdaj pa je bilo par mesecev Corona virusa, pa so vsi gotovi.
Istriano |  10 .07. 2020 ob  14: 41
-1
Imamo kar nekaj podjetij v Sloveniji, ki so preživela 1. svet. vojno pa 2. svet. vojno, fašizem, nacizem pa potem socializem in še danes uspešno delajo. Zdaj pa je bilo par mesecev Corona virusa, pa so vsi gotovi.
Silvana63 |  10 .07. 2020 ob  10: 26
12
Mene pa zanima, kolikšen je osebni dohodek vaših delavcev. Predvidevam da minimalen in ostalo so razni dodatki, da je davek nižji, morda so redno zaposleni za 6 ur in ostalo so nadure, da je davek še nižji. Zdajšnja situacija je taka, da z avtodomom (!!) niste še šli na izlet. Katastrofa, vam povem. Nekateri niti z avtobusom do morja še nikoli niso bili. Sicer pa mislim, da ste si sami izbrali kaj boste delali in sigurno z računico, da boste ful zaslužili in ne ravno ful delali. Očitno se je vaš standard znižal za eno črtico in že jamrate, nekateri, kljub temu da trdo delajo cel mesec (večina pri "podjetnikih"), si ne morejo privoščiti ničesar izven osnovnega preživetja in če jim to uspe, so že lahko srečni. Ne jamrajte in bodite srečni, ker (predvidevam da) ste zdrav, imate družino, delo in tudi ta situacija ne bo trajala večno. Srečno!
Motoviltz |  10 .07. 2020 ob  09: 16
-3
Ta gospod pravi to:
Pripada vam dodatek za korono
Dodatek za delo od doma
Regres je bil že nakazan
Nekateri dobite celo dodatek za rabo lastnega prenosnika in uporabo domačega interneta
Če delavcu ne odobriš dopusta v željenem terminu, pade bolniška.
Nekateri doktorji pišejo bolniške odsotnosti kot po tekočem traku in brez, da bi sploh pogledali "pacienta".

Ja tovariš Novak, to pa res ni problem:
- dodatke(ki jih sicer vi ne plačujete ampak je to stvar države) jim kasneje trgajte od plače
- če delajo od doma (kar pri vas verjetno ni slučaj) jim tudi to trgajte od plače.
- regres jim tudi vzemite nazaj
- ko so na dopustu ali bolniški jim tudi to trgajte od plače.

A bo tako v redu ? A boste pod takimi pogoji nadaljevali z vašim božjim poslanstvom ?
Ištrijan |  10 .07. 2020 ob  08: 10
@Tom | 09 .07. 2020 ob 19: 28

Točno, pijem vodo iz rižanskega vodovoda!

In ponavljam, če takšni "podjetniki" niso zmožni vodit podjetje ne da bi za svoje poslovne neuspehe krivili zaposlenih (namreč sužnjelastništvo je že davno mimo in delavci niso last delodajalcev), naj zapre vse skupaj.
Paperino |  10 .07. 2020 ob  07: 53
-6
To pljuvanje po javnem sektorju presega že vse meje dobrega okusa. Verjamem, da je marsikaterega podjetnika udarilo to zapiranje zaradi virusa, so pa tudi podjetniki, ki so v tem času dobro zaslužili, recimo Bitenc iz GenePlanet. Navsezadnje davke plačujemo vsi, realni sektor in javni sektor. No za razliko od javnega sektorja, ki plača pošteno vse davke do zadnjega centa, realni sektor tega ne počne. In jaz kot uslužbenec v JS preko davkov sofinanciram tudi take podjetnike, ki jim ekspert za davčno svetovanje, beri za davčne utaje prijatelj od našega PV "doktor" Snežič pomaga pri utaji. Dragi moji podjetniki, ki ne zmorete več, dajte malo pritisniti na te vaše "kolege", potem šele lahko začnete iskati krivce za svoje težave v "lenuhih" zaposlenih v JS.
Motoviltz |  09 .07. 2020 ob  20: 23
24
Kjočola, a si sploh prebral moj komentar ?
Seveda plačujemo preko davkov državno pomoč, kar je absolutno prav.
Plačujemo tudi šole, vrtce, zdravstvo, šport, policijo, vojsko, javne zavode, razne krožke , kulturne ustanove, pokojnine......

Verjamem, da je med nami eno ogromno število kroničnih davčnih utajevalcev, ki davkov sploh ne plačujejo in potem, ko je kaka kriza samo tarnajo kako za nič je ta država in jim noče pomagat.

Pero ko je vse lepo in prav, grejo zaston v bolnico, k zobozdravniku, otroci hodijo zastonj v šolo itd, itd, itd....
A davka seveda ne plačajo.
Za njih plačamo vsi ostali.
kjočola |  09 .07. 2020 ob  20: 05
14
Motoviltz, ali je tebi sploh jasno, da si ravno ti tisti, ki boš (preko raznih davkov) plačal te državne pomoči. Pa menda nisi tako naivne, da misliš, da denar pade iz neba?
kjočola |  09 .07. 2020 ob  20: 02
26
Naša družba ne bo propadla zaradi Corone, ampak zaradi takih, kot je Ištrijan, in njemu podobnih. Lenuh lenuharski.
Odpri lastno dejavnost, katerkoli, pa bomo videli, kako boš razmišljal, ko boš garal 24/7, lastnega otroka pa boš poznal le še po fotografiji. Pijavka lena nevoščljiva.
Motoviltz |  09 .07. 2020 ob  19: 57
-19
Temu bebcu bi bilo za razložit, da imamo oz. smo imeli pandemijo.
Razložil bi mu lahko to, da smo tudi v našem podjetju utrpeli izpad dohodka in ni nam lahko.
Kljub temu pa s skupnimi močmi gremo naprej.
Država nam je na osnovi tega odredila neko malo pomoč.
Normalno, saj smo socialna država !
Pomoč iz javne blagajne , katero smo ravno mi polnili, "tovariš podjetnik dei miei stivali".

Pavšalne in butaste obtožbe na vse konce in kraje samo kažejo kako omejen obseg razmišljanja ima ta "podjetnik del cazzo".
Kako sploh ne razume, da s svojo omejenosto samo žali en kup poštenih in delavnih ljudi.
Tom |  09 .07. 2020 ob  19: 28
14
Ištrijan@, kam boš šel na pijačo, če ti iz enakega razloga pričnejo zapirat gostilne in lokale? Ups, saj res, ti piješ vodo iz Rižanskega vodovoda in ti je vseeno! :)
Ištrijan |  09 .07. 2020 ob  17: 07
-20
Prav, ne rabis se it vec, ce so ti zaposelni delavci breme. Zapri vse skupaj in se prijavi na zavod za zaposlovanje, morda ti bo lazje, "podjetnik"!