ZNANE PODROBNOSTI VČERAJŠNJE TRAGEDIJE NA GORIŠKEM: Ostal ujet pod prevrnjenim traktorjem in umrl na kraju nesreče

Kronika

Kot smo poročali že včeraj, je na Goriškem prišlo do hujše delovne nesreče v enem od vinogradov med Steskami in Branikom, kjer se je traktor med vožnjo prevrnil na streho in v kateri je telesnim poškodbam podlegel 30-letni traktorist.

Fotografije so simbolične.

Ta je na svoji parceli v lastni režiji nameraval izvajati kmetijska opravila. S traktorjem je zapeljal vzvratno s kolovozne poti na teraso, ob tem pa je z desnim delom traktorja zapeljal preveč levo in z desnim delom zapeljal na neutrjeno strmo nabrežino. Kmalu zatem se je traktor prevrnil po strmi terasi oz. je sprednji del traktorja zaradi nagiba nabrežine dvignilo v zrak, na koncu pa je kmetijsko vozilo s strešnim delom pristalo v večjem neutrjenem kanalu za odvodnjavanje.

Po prevrnitvi traktorja je voznik ostal ujet pod traktorjem in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nezgode. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Nova Gorica. Zdravnik na kraju je potrdil smrt voznika traktorja in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin delovne nesreče so policisti Policijske postaje (PP) Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo, so še sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija