ZNANE PODROBNOSTI TRAGEDIJE V PARECAGU: Motorist je poskusil trčenje preprečiti, a mu ni uspelo (FOTO)

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper poročajo o prometni nesreči, ki se je danes okoli 14. ure zgodila na križišču v Parecagu. 

Operativno komunikacijski center PU Koper je bil danes ob 14.13 obveščen, da je na križišču v Parecagu (v bližini hišne številke Parecag 159b) prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in motoristom. 

Policisti so po ogledu kraja nesreče ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju levo preko polne črte izsilil prednost 42-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz Seče. Motorist, ki kljub zaviranju trčenja ni uspel preprečiti, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

70-letnemu povzročitelju prometne nesreče so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki mu je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Za motorista pa je bila odrejena sodna obdukcija. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti po končani preiskavi podali kazensko ovadbo.

Zaradi reševanja in opravljanja ogleda, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru in dežurna državna tožilka, je bila cesta zaprta vse do 17. ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
eko popo |  27 .09. 2021 ob  21: 09
-1eko popo |  27 .09. 2021 ob  21: 08
-1
Prognostik |  27 .09. 2021 ob  07: 21
-18
Ste mogli policaje vprašat koliko je bila dolga žgumada. Da ne bo pol da ki lahko divjaš če si motorist, ker če se ve koliko promilov je bilo naj se ve tudi hitrost od motorista.