ZNANA SLOVENSKA ASTROLOGINJA O 4. VALU IN ZAOSTROVANJU UKREPOV ZA NECEPLJENE: "Še nas čakajo težki časi, zato uživajmo v poletju, dokler lahko"

Slovenija

Vodilno slovensko astrologinjo Emo Kurent smo vprašali, kdaj lahko pričakujemo 4. val koronavirusa, kaj nam zvezde napovedujejo za letošnjo jesen, kot tudi, ali se nam obeta ponovno zaprtje države.

Kdaj lahko pričakujemo 4. val koronavirusa?

Na četrti val koronavirusa v Evropi, ki naj bi se začel poleti oziroma po luninem in sončnem mrku, ki sta nastopila konec maja in na začetku junija, sem opozorila že v svojem blogu, ki sem ga objavila 26. aprila. Kot potencialno območje novih okužb sem poleg Evrope omenila tudi Južno Afriko. Tam se je tretji val začel že maja in je dosegel višek na začetku julija. Čez poletje so beležile strmo rast okužb nekatere države zahodne Evrope, kot so Španija, Velika Britanija in Nizozemska. Pri nas malo "kasnimo", vendar se četrtemu valu najverjetneje ne bomo mogli izogniti.

Kakšna situacija nas čaka jeseni glede covida-19?

Ravno včeraj nas je dr. Krek javno pozval, naj se vrnemo z dopustov do 15. avgusta, ker naj bi bil četrti val že tukaj. No, jaz sem že 13. julija napisala na svoji Facebook strani, citiram: "Zelo možno je, da se bodo proti koncu avgusta (oziroma v zadnji tretjini) zelo zaostrili pogoji za necepljene. Ko ne boš smel več vstopiti v javni prostor, če nisi cepljen ali testiran, recimo, kaj bomo potem? Še nas čakajo težki časi in težke odločitve, žal. Zato pa uživjamo v poletju, dokler lahko. Moja "časovnica" temelji na aktivizaciji obeh mrkov, ki bo avgusta. Namreč, takrat bo Mars prehajal Devico, kjer bo v kvadratu s položaji mrkov. Lunin bo aktiviran že okoli 7., 13. in 15. avgusta. Takrat bo več nesreč (naravnih in drugih), nasilja in najbrž tudi okužb, Sončev pa bolj v zadnji tretjini avgusta oziroma zlasti zadnji teden avgusta in prvi teden septembra, ko bo najbrž glavni problem koronavirus. Od 15. septembra dalje se bodo razmere urejale in življenje se bo potem počasi spravljalo v normalne tire. Pomemben mejnik za dokončno normalizacijo bi lahko bila tudi sredina oktobra.

Se nam obeta vnovično zaprtje države? Kdaj?

Mislim, da ne bo šlo za dobesedno zaprtje, zdi se mi verjetneje, da bo država s striktnimi navodili in pogojevanji posredno prisilila ljudi, da se maksimalno precepijo, s čimer se bomo izognili navalu na bolnišnice. To se bo dogajalo predvsem v drugi polovici avgusta.

Ali se nakazuje še kakšna dodatna različica koronavirusa, ki bi poslabšala stanje?

Mislim, da ne. Največja grožnja je delta virus, ki se je začel širiti lanskega oktobra. Zanimivo je, da sem epidemijo večjih razsežnosti v blogu konec leta 2019 napovedala ravno za jesen 2020, specifično sem omenila oktober. Vemo, da se je začela že prej, ampak oktobra so prvič identificirali ta zelo kužen indijski sev, ki se, kot vemo, danes imenuje delta.

Koliko časa še bo covid-19 predstavljal resno grožnjo?

S precepljenostjo in drugimi varovalkami bi ga morali počasi izkoreniniti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .07. 2021 ob  14: 14
Cepljeni se lahko okuzijo in prenasajo ravno tako kot necepljeni. ZAKAJ RAZLIKE? Fasizem!
ojoj |  21 .07. 2021 ob  19: 59
pa o 4 valu se je vedlo že marca. 4 val bo do novega leta. po novem letu 5 val do pomladi pol počitnice in nato 6 val itd. ko pocepijo 80% nikoli ne bo konca s tem dokler ljudstvo ne rece konec je, a žal ljudstva ni več. Dokler bomo čakali na rešitelja ne bodo odnehali, ne rabiš vedeževalca, so dovolj predvidljivi ti strokovnjaki. Lp
alfa |  21 .07. 2021 ob  19: 34
kaj EMA a so tudi tebe podkupilijQuery112303280144959221427_1626888835856? ccccc kaj dela denar...
kokodek |  21 .07. 2021 ob  18: 09
Snemalka, montažerka in režiserka Zlata Vojnić Kortmiš - Milošev ter stripar Danilo Milošev - Wostok bosta v četrtek, 22. julij 2021 ob 19h v dvorani Kulturnega doma občine Hrpelje Kozina odgovarjala na vprašanja Marka Breclja in prisotnih.
kokodek |  21 .07. 2021 ob  12: 03
12
Ta šlogarca ne govori čisto nič drugače kot Krek, napoveduje isto kot Janša....lahko bi jo komot dali namesto Kacina... bušci mi z jasnovidci na oblasti, ki znajo samo krasti, hahaha
Ištrijan |  21 .07. 2021 ob  11: 54
10
Zakaj mi in cel svet zraven sploh obremenjujemo zdravnike in ostali strokovni kader pri reševanju pandemije, ko pa imamo tukaj šlogarje, ki vse vejo in vse vidijo daleč vnaprej?!?
Istriano |  21 .07. 2021 ob  11: 16
Kaj to je tista astrologinja, ki je pred dvema letoma napovedala, da bo prišel Corona virus?