ZNANA IDENTITETA ŽRTEV EKSPLOZIJE HIŠE: Tragična smrt 45-letnika iz Vrtojbe (FOTO, VIDEO)

Kronika

Kot smo že poročali, je včeraj nekaj minut po 4. uri v Gorici eksplodirala stavba. V ruševinah so gasilci s pomočjo izurjenih psov našli najprej trupli 43-letnice in 45-letnika, 50-letnik pa je bil nekaj ur pogrešan, a so našli tudi njegovo truplo.

Po siloviti eksploziji, ki je včeraj zgodaj zjutraj odjeknila v Gorici in močno pretresla Goričane, so umrle tri osebe. Po prvih podatkih naj bi do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina.

Gasilci so v ruševinah našli na isti postelji truplo 43-letne Sabine Trapani in njenega 45-letnega partnerja Mihe Uršiča iz Vrtojbe, poroča Primorski dnevnik. Tretja žrtev je 50-letni Fabrizio Facchettin, ki je živel v drugem nadstropju stavbe.

Po navedbah goriške občinske uprave je hiša na Vialu 72 v zasebni lasti, v neposredni bližini Kulturnega centra Lojze Bratuž. Eksplozija je bila tako silovita, da je stavbo praktično razneslo v celoti.

Vial v Gorici je danes zaprt za ves promet, na odseku med Kulturnim centrom Lojze Bratuž in križiščem z Ulico Brigita Pavia je zaprto tudi za pešce. Tožilec je odredil zaseg prostorov v neposredni bližini zrušene stavbe. Že sinoči so se gasilci lotili rušenja stene hiše, v kateri se je naredila velika razpoka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija