ZNAN JE DATUM REFERENDUMA! Koprski mestni svetniki sprejeli tudi rebalans občinskega proračuna za letošnje leto

Koper

Koprski občinski svet je na današnji seji sprejel rebalans občinskega proračuna za letošnje leto. Z njim se poraba povečuje s 83,24 na 86,33 milijona evrov. Občinski svetniki so potrdili tudi sklep o razpisu naknadnega referenduma o odloku veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka. Referendum bo 10. oktobra.

K pripravi rebalansa je občino spodbudilo več dejavnikov, vključno z razmerami v zvezi z epidemijo covida-19, je navedla vodja urada za finance in računovodstvo Vilma Milunovič.

Med razlogi za pristop k rebalansu so bili tudi vzpostavitev skupne medobčinske uprave Istre, ki bo začela delovati s 1. septembrom, in dodatna sredstva za njeno delovanje.

Prav tako rebalans upošteva vzpostavitev novega javnega zavoda oz. preoblikovanje družbe Bonifika v javni zavod, kar so svetniki prav tako podprli na današnji seji.

Popravljen finančni dokument zajema tudi sanacijo posledic decembrskega neurja, učinke zakona o finančni razbremenitvi občin ter določene investicije, vezane na pridobitev evropskih sredstev, je še navedla Milunovičeva.

Svetniki so danes po hitrem postopku sprejeli tudi spremembe odloka o uporabi sredstev občinske proračunske rezerve za financiranje izdatkov za odpravo posledic neurja iz lanskega decembra, s katerim bo omogočena uporaba 1,5 milijona evrov za sanacijo najbolj prizadetih območij.

Za razpis referenduma o odloku o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka se je koprski župan Aleš Bržan odločil na pobudo občana Borisa Popoviča, sicer bivšega župana. Ker je pobuda vsebinsko enaka tisti, za katero je Popovič že zbral zahtevano število podpisov, je Bržan predlog za razpis podal sam, svetniki pa so ga danes potrdili.

Popovič je svojo pobudo že pred časom utemeljil z dejstvom, da je del območja Urbanega središča Barka tudi območje neuresničenega občinskega prostorskega načrta za ureditev Centralnega parka Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  23 .07. 2021 ob  15: 22
10
Ta osebek je itak malo bolan v glavi in govori nepovezano. Po mojem se je zdaj ustrašil referenduma.
No, bomo že ljudje povedali, ali potrebujemo streho nad glavo ali pa bomo pristali na popovičeve blodnje.
TOPO GIGGO |  23 .07. 2021 ob  14: 59
11
torej, osebek 1 zbira podpise za referendum, ko dobi možnost za izvedbo referndum, kjer bo končno volja ljudi odločala kako dalje, osebek 1 se počuti izigranega.....da je blentav je bilo popolnoma jasno, da je toliko pa preseneča.....