ZNAN ISTRAN ŽELEL Z GOLJUFIJO PRITI DO COVIDNEGA POTRDILA: V Ljubljani naj bi se oseba 10-krat cepila namesto drugega

Istra

Pred kratkim je eden izmed uglednih prebivalcev Pulja poskušal z goljufijo priti do covidnega potrdila, poroča Glas Istre. Na mesto, kjer izvajajo cepljenje, je pripeljal moškega s sumljivo preteklostjo in mu dal svoj osebni dokument. Medicinska sestra je ob tem, ko je prebrala ime na izkaznici, hitro ugotovila, da ne gre za isto osebo, saj je lastnik izkaznice znana osebnost.

Oseba, ki se je lažno predstavila, je pobegnila in kmalu izginila z moškim, ki jo je poslal na cepljenje. Kot še piše časnik, mu je ta za to, da bi se cepil namesto njega, obljubil 500 kun (nekaj čez 70 evrov).

Identiteta osebe, ki je na ta način poskušala pridobiti covidno potrdilo, ni znana, saj policija iz neznanih razlogov ni bila poklicana, zato ni bil uveden niti postopek. Je pa dejstvo, da so takšni primeri povsod, na globalni ravni, zato ne preseneča, da se kaj takega dogaja tudi v Pulju, pravi tudi Ante Ivančić, direktor Zdravstvenih domov Istre. Kot je pojasnil za časnik, jim je nekaj poskusov goljufije uspelo preprečiti, a verjetno ne vseh.

"Pojma nimamo, koliko je takih primerov, a ne bi rekel, da je to pogost pojav. Naši zaposleni so v tem precej izkušeni, cepljenje opravljajo že eno leto in znajo nekoga posumiti po njegovem obnašanju. Seveda ne moreš biti sumljiva dama pri svojih 80-ih. Izkušeni zdravstveni delavec čuti, da želi nekdo goljufati, še posebej tukaj, kjer vam ni treba cepiti več tisoč ljudi naenkrat kot v nekaterih večjih mestih. Kolegica iz Ljubljane mi je povedala, da je bila ena oseba namesto nekoga desetkrat cepljena na ta način," je povedal Ivančić.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .01. 2022 ob  17: 18
-4
Neumen pa na moj komentar pripopa minus
manemebasat |  27 .01. 2022 ob  15: 38
-4
Prava rec, vsak pameten clovek se ne cepi